返回列表 發帖

[原創] 拜個早年

上次畫咗幾個利是封, 都有不少同學喜歡, 所以想再試試以另一種風格做個賀年裝飾.  唔走可愛風, 畫一個傳統風既紙雕裝飾 (當然都只係玩玩, 如果真係咁雕出黎應該會爛哂).

雖然仲有幾日至過年, 但過幾日我將會好疲倦, 所以想早啲喺度拜年.  希望同學新既一年開開心心, 五月一齊去睇五月天!

(雖然只係玩玩, 但如果同學有啲咩提議都不妨提出, 我都好有興趣.  其實我試過想整可愛又傳統既, 將阿信個公仔整入幅圖度, 但阿信塊面冇咗顏色好似有啲恐怖, 可能係我整得唔好啦)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
150 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

同學你真係好有心機!!尤其個結他同五線譜!!
保重身體啊!!
把殘酷的未來 狂放到光年外

同學真係有心

同學很有天分, 多多分享創作吧!
其實要五月天不一定要他們的樣子, 或Q版跟紅色搭一些!
幸好有五月天的演唱會 才有機會釋放自己的瘋狂

同學好有心思呀~~~
如果真係有得賣我一定會買返屋企!!!
勇敢再勇敢

同學好有心,如果係實物一定好靚

同學好有心呀
近況如何?天氣寒冷,要小心保重身體!
猴年要開開心心呀
While we were so young  我夢到當時  我們翻過牆
曼陀羅花  沿途綻放  我們光腳越過人間荒唐

同學好有心,亦相當有天份,其實可以試下整實物,連利是封一套,一定吸引到好多五迷(包括我)買

同學好有天份!又有心思!

如果真係整出黎都應該幾高難度HAHA

好好保重身體, 希望你早日康復:)

好有心機啊你真係!! 之前又有利是封

謝謝,其實做既過程中,發覺最有趣既係,MMD嗰個5字背對背既圖案都既襯賀年圖案呢!
150 字節以內

回復 7# ST811

多謝同學關心.  因為呢3日醫生俾咗啲類固醇藥我食, 所以好精神, 之後藥力過咗我就會係咁瞓, 係咁瞓, 係咁瞓...
150 字節以內

有guita,keyboard,vocal和MMD的設計好用心呀~

祝同學新春快樂,身體健康~
愿努力有收穫,愿付出有結果。

同學很有天分, 多多分享創作吧!
其實要五月天不一定要他們的樣子, 或Q版跟紅色搭一些! ...
swellfish 發表於 2016-2-3 20:40

呢個就係我將阿信個頭改成紅線既樣.  我覺得最大問題係傳統紙雕只有紅色, 所以對眼同啲頭髮會黐埋一堆, 同埋塊面冇色.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
150 字節以內

同學好有心思呀~~~
如果真係有得賣我一定會買返屋企!!!
littlemouse 發表於 2016-2-3 20:42

哈哈, 多謝讚賞, 不過呢個整實物就真係好高難度囉
150 字節以內

哈哈.....繼利是封之後又一傑作
新一年身體健康! 早日康復!

好犀利呀!!!!!
祝樓主新一年身體健康,繼續創作更多佳作=3=

好靚呀~能夠將幾種元素融合埋一齊,真係好有心思,如果可以整到實物擺年宵,一定會大賣
同學加油! 祝你早日康復,健健康康,期待5月見到你,更期待下次年宵見到你同你設計既大作!
生活難免小歪腰,靠靠腰,
腰桿挺直,沒什麼大不了。

回復 17# littleanpanman

係呀, 我都好鍾意畫公仔同做手工架, 而且賀年裝飾比較易, 例如係情人節對我黎講就難啲囉, 因為我係零浪漫既嘛, 除非忽然有靈感做個唔浪漫但應節既情人節裝飾啦.
150 字節以內