返回列表 發帖
確實既日子未定
因為想睇下會唔會撞其他嘢
(你知我地年年都好鍾意俾surprise佢地)
小護士舞呢我地打算改良版(定叫精精精簡版XD)
其一怕同學會整親/唔方便
其二怕有新五迷/其他人唔熟
冇嗰個整齊感
(當然歡迎同學跳哂個段)
大致上已經有個plan
Confirm好後會盡快公布
希望到時候同學可以幫手宣傳

除左護士舞, 會唔會係其他場有其他環節呢?
例如係ENCORE位/完場五子講BYEBYE時一齊唱歌...我相信都易做到既
可以唱佢地冇唱既經典歌 (例如520冇唱既溫柔)
又或者唱首廣東歌...
我都係亂提議下
始終十年之約, 好想有屬於五月天同香港五迷既回憶
加入五月天,永遠都不會遲!

回復 22# small.shan

依個都有plan到
但睇到人浪玩唔起個PO
擔心我地會唔成功

回復 23# kstjenny

聽到人浪玩唔起,真心驚

頭場聽到這首歌是, 想到的都是一起跳舞呢!

我諗全場大合場應該OK嘅
始終有班 "元老級嘅五迷" 係度,唱大聲D,其他人都應該識得跟住唱
唱溫柔..唔會唔識掛,畢竟都係五月天口中所講嘅 "老歌"
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

跳舞太大陣仗啦, 而且我相信很多人都只是"慕名"而來 知道的歌也大概是那幾首而已==
不知道小護士是甚麼 更別說跳舞
來個大合唱比較簡單

回復  kstjenny

聽到人浪玩唔起,真心驚
fanfan0227 發表於 2016-5-22 09:39

其實第一場成功玩到人浪, 但氣氛我感覺不及往年, 是我要求高嗎...

支持同學啊,唔想今年一啲支持嘅活動都冇
雖然買唔到尾場飛,如果幫到手嘅一定幫
(見到小護士rundown都系第一時間諗到跳舞)

各位同學 經過我地一輪商討
暫時決定搞某些場次既小護士舞同埋尾場大合唱的
不過有其他五迷gp表示佢地尾場計劃有其他自發活動
會睇下各位同學feedback 再作決定

真心希望今年有大合唱,難得用哩數換到尾場飛嘛~
你的笑容,我一定 很寶貝,從以前到永遠

昨晚第一次encore 冇人玩人浪,可能有很多人係第一次睇。 當時真係有點打個特,因為encore +人浪係香港場的特色,冇左有點怪怪的感覺。

想要大合唱啊 年年大合唱都咁感動 難得十年冇理由唔唱既

支持支持 十周年紀念搞大合唱 一定好感動架啦 yeah~

各位同學 經過我地一輪商討
暫時決定搞某些場次既小護士舞同埋尾場大合唱的
不過有其他五迷gp表示佢地尾場 ...
kaelynnn 發表於 2016-5-22 15:30

大合唱不如唱番牙關啦, 十年前我地唱依隻歌叫佢地出黎,十年後我地用番同一首歌呼喚番佢地出黎

大合唱不如唱番牙關啦, 十年前我地唱依隻歌叫佢地出黎,十年後我地用番同一首歌呼喚番佢地出黎 ...
muansic 發表於 2016-5-22 17:39

我覺得呢個同學講得好好,唱返牙關,十年前同十年後,好似真係有意義啲
MAYDAY&CNBLUE

今年好多果D入埸為facebook 打卡既觀眾, 一開燈已經走都走唔切喇
那一年我們望著星空,有那麼多的燦爛的夢

我已經把它練習好了~

只有在家而已
希望能夠進場跳跳~

琴晚個場我有同朋友兩個人偷偷跳呢嘻嘻,
可惜得我地兩個人,好快就放棄了,如果可以一齊跳一定更開心!
『不要等到來生/讓此時此刻能不虛此生。』

I love your idea,全場跳小護士應該好正 (剛剛速成的Pick up返,五位人渣XDDD
不過睇今年氣氛、加上舞步,可能真係會有點難度咁....
或者到時派左紙之餘,開場先集中親身Contact下某D Block的五迷幫手,到時成Block跳再Spread開去會好D? (其實我唔太熟搞Event,有不足先Say sorry了

大合唱我都好希望會有,(希望用熱情吸引五子再黎多一個十年
希望討論完之後今年會五迷係到出Post集中講哂有咩Events可以Join等大家知道就好啦~~
大家加油!

(雖然我不知道我有冇得入場就是了XD