返回列表 發帖
今年隔離位個個拍足全場 完全無人理

太好啦 相信音樂終於出聲
頭場見啲人拍片真係超過份
已經係拍到影響其他人睇

我係24號個場人士~坐380 見到D人錄黎WECHAT SEND比人 錄到足
都唔知想點~氣氛已經差 勁無癮

岩啦~照田雞岩架啦~影響曬堅.睇SHOW既人
因為我追尋自由
追尋自我 就是追尋自己

琴晚真係捉得好嚴。我坐980,基本上你一拎相機電話出黎而係有光既,佢就照你。我仲見到前面有保安睇埋個人電話album係咪真係無影相。。。。。。
我都好唔鍾意啲人係咁影相,錄片!但我琴晚坐樓梯位,紅館叔叔姨姨不停行上行落,又不停咁照,有時都覺得會令自己分咗心。希望之後幾場觀眾們會自動自覺唔好影咁多相同錄片 ><
這美夢真的好美!!!!!
I ♥ MAY 2010 :)

尋晚明顯見到捉得嚴左
我坐$580 29行, 見到好多人俾人照
EVEN連謝幕影都俾人話
其實我覺得唔止內地人 , 就連香港人都伯不停影同錄
我自己都會影幾張相留念,不過又LIVE又機不離手真係好影響人囉
請叫我 三八XD

支持紅館捉嚴啲啊
24號阿信已經曲線講明話佢地又拍片又直播
但某國人又好似真係聽唔明阿信絃外之音
微博好多人仲話好開心阿信原來知道佢地咁忙咁話
真係完全冇反省過 叫其他人點enjoy個show

尋日坐BD個陣都見捉得好嚴,
我都幾支持咁樣,我前面個大陸人因為無得影相所以佢就坐係到。
不過有d奇怪,去到唱後青個陣,個保安大姐就叫我地坐低,
佢話呢首歌係慢歌你地坐啦 妟d先企,
我見佢逐行叫坐,我坐左幾秒之後發現都無人坐就
企番起身了,哈哈

尋日坐BD個陣都見捉得好嚴,
我都幾支持咁樣,我前面個大陸人因為無得影相所以佢就坐係到。
不過有d奇怪, ...
go_123 發表於 2016-5-26 22:15

尋晚我坐AD,都有比佢叫坐低,當然無理佢XDD
但其實真係諗唔明點解要咁做:(

我坐580正面台,見有人成晚開住facetime都冇人理
好誇張
從前只想裝懂 裝做什麼都懂
懂得生存的規則之後 卻只想要 都不懂

其實我覺得會突然捉得咁嚴可能就係因為相音係第一場個時係Facebook 直播開場,佢地自己開左個頭之後就開始有人有樣學樣開Facebook 直播演唱會,結果就搞到咁...
我25號個日坐$980 14行,我其實開相機剩係想影個藍海都比保安叫5好影相,我個下呆左,心諗我又5係影舞台上面既人我影藍海喳wor.....

又是拜那些害群之馬所賜,現在連拍下五迷星空藍海都有可能被制止了=.=
外行看照片 內行聽唱片

聽咁多位同學既意見~都見到好嚴....
會唔會有人沒收或者被趕?
其實我好習慣每年都一定會影佢地5個行埋一齊「菊工」既相....
因為係個記念....都唔知會唔會比人捉添...
不過捉唔捉應該睇你好唔好彩.....
980少捉係唔係因為多贊助商既內部飛??

影相呢下真係要同學自律...
我都明入到場好開心好興奮...
作為過來人...我以前都影好多相...
不過之後影少左真係覺得投入左~
所以影少左.....希望各位同學影少D~~
專心睇返個SHOW~~~~
ENJOY IT!!!

我524坐山頂位 開始咗無幾耐就聽到有保安好大聲咁話'依度不准錄影架喎'
原來後排有個女仔攞住部go pro拍片 我都係第一次見到有保安捉
個女仔尷尷尬尬收埋部機 (前後左右都望哂過去), 個保安都好堅持繼續照住佢話'唔該剷左佢'
搞到我想影一影藍海都有D淆底   不過前面嗰排有人影足全場反而冇比人話過-_-
希望大家都自律,專心睇show啦~

無錯, 星期三重未知唔比影相時, 我影藍海(唔係面向舞台)都比人stop! 嗰時重懷疑佢係咪叫我, 因為一路佢地都係捉拍片,估唔到影藍海都比人叫停… 唉…

聽咁多位同學既意見~都見到好嚴....
會唔會有人沒收或者被趕?
其實我好習慣每年都一定會影佢地5個行埋一齊 ...
seaweed 發表於 2016-5-27 10:04

我前面嗰個內地朋友拎長鏡,都係叫佢收返埋,無沒收

真心唔明點解依家變左好似快歌至比人企...
因為太多人投訴比人遮住睇唔到?
企起身比後面叫坐低...
連工作人員都叫人坐係點?
其實我自己都唔會企足全場,但唔會唔比人HIGH囉,
由其地面位都要坐? 希望今晚前後左右都企唔會比人叫坐低

真心唔明點解依家變左好似快歌至比人企...
因為太多人投訴比人遮住睇唔到?
企起身比後面叫坐低...
連工作人 ...
ManC_555 發表於 2016-5-27 10:55

睇睇下,無啦啦比人拍你叫坐低,真係好騷擾。

我係個D一熄燈基本上都企到散場既人(痴線仔)
好慶幸今年買到山頂最尾個行,
黎緊有場980, 希望唔好叫我坐低啦, 內傷好慘架

支持捉得嚴啊,演唱會係五月天花左好多時間的心血,唔比影大家可以更加投入五月天的世界。
有時明白會想影1-2張之後可以睇返,但見到有D全場係又影唔係又影,真係煩擾。

其實有無演唱會守則話唔俾企~!?