返回列表 發帖
其實有無演唱會守則話唔俾企~!?
vcsummer 發表於 2016-5-27 11:45

聽說內地某啲城市既演唱會唔比企,全部人要坐係到聽,諗起都辛苦

我覺得影幾張相 留下念都可以接受既,但你話拍片/Facebook live 就真係好過份。
所以我今年都無帶相機 用手機影幾張算了

其實我都支持唔畀影,咁樣自己可以專心啲睇演唱會~~~
不過將心比己,啲保安都好難做,佢鬆啲畀你影,就要畀上頭鬧@@
(⁰⊖⁰ )

今朝係水管見到有條片係525既,仲要有成25分鐘,好想問下片主到底去睇演唱會定係去做攝影大哥??

其實我唔明點解相音自己live左又唔俾人影??
我唔係影得好多但我幾中意影啲相留念
如果佢講到明唔俾影我會接受
之前台灣都冇帶相機去
我覺得直播既五迷真係好犀利有咁多數據既~_~
如果真的不快樂
難道有誰 能重新開始活著

今日,有一個人已經比人捉左980區,係唱突然好想你個陣,比人要求離開,同住擾攘左一陣,之後跟左保安上去,放低哂身上既野,得番枝熒光棒,再番落去繼續聽。

今日,有一個人已經比人捉左980區,係唱突然好想你個陣,比人要求離開,同住擾攘左一陣,之後跟左保安上去 ...
lck0919 發表於 2016-5-28 01:40

係咪56段左右轉彎位個頭?
我聽到噪一段時間
但唔知發生咩事
忘不記 原不諒 憤恨無疆
肅不清 除不盡 魑魅魍魎
幼無糧 民無房 誰在分贓
千年後 你我都 仍被豢養

55段正中都有 比人要求離開

係呀,紅段個面

其實有時覺得好鬼煩嫁...
我睇左兩場...
今日個場就坐係側面係樓梯個位...
咁企出少少都正常嘅...
咁岩佢地又唱快歌...high到爆...
忽然有個紅衫行上黎...原來上面有人影相...
有時真係好怕支螢光棒會打到佢地囉...
有時又牛咁眼望住曬。。
最好笑係唱知足時最厲害...
唔係話佢地唔岩又點咁...
只係睇場演唱會啫...洗唔洗咁大壓力啦....
(我好乖,無影過相)

23/5場,冇人捉過。
今晚27/5場,唱快歌時,捉人影相,個保安行埋入黎中間,警告果個人收埋手機,同唔好再拍,其實都幾騷擾到附近D人。唱慢歌時,又捉人影相,冇行入黎,但大聲喝止果個人,因為慢歌較靜,附近十行D人果下都靜左望過去,又少少掃慶。最搞笑係完場,開哂燈播派對動物mv,都捉人影相,呢下真係無言。

不過總之,規則訂明一入紅館不得拍攝,他們都係按規定辦事既。。。
而大家都要自律點。

其實點解唔可以乖乖地用心去享受演唱會...一定要隔住電話螢幕睇呢?!
佢地一影...紅館職員就用電筒照佢地...
其實係好擾人囉....
晚安~睡前記得想一想五月天~.

勁騷擾囉!尋日坐地下最左邊通道位
保安個個兇神惡殺,好似殺左佢全家咁
我同朋友開場前自拍都話唔俾
中間係又照唔係又照,
講笑話時又不停喺我執邊大聲講野,同照中間啲人
搞到我連冠佑個笑話都聽唔到,勁唔開心
我俾左980都係想入場感受個氣氛
唔係睇工作人員面色架囉

回復 48# lovingashin
我坐AC行,仲要就係路邊嗰兩個位,但係又無人叫我哋坐低 ,可能係我哋叫得太大聲,聽唔到
他們偶爾遲到,但一定會到。

琴晚因為附近有人拍照,被保安哥哥照左幾次
而我就被影響左幾次囉......,人地明明投入緊睇演唱會
其實我覺得比人影一兩張照片,都可以接受既,例如影藍海、星海等等
當然啦,長期拎住拍攝當然唔得啦

回復 24# 傻Ling~

我都覺。。。我仲有係坐最邊,當我好興奮咁跳跳下時,啲工作人員突然話唔該借借,要行入去,一係就係我面前照燈入去,搞到我要停幾秒係度。。。其實真係有啲影響氣氛   所以希望啲人唔好咁離譜。。。影幾張相五迷都會做,因為希望留返少少嘅回憶,但錄影同直播就真係太誇張,仲好影響其他人
他們偶爾遲到,但一定會到。

明白工作人員都係做野,但係可以唔洗咁惡囉....
我都係坐路口,隔離位有影相,D工作人員唔該都冇聲,一野行入黎鬧人
唱生命有一種絕對最離譜,個實Q企係我隔離牛咁眼等人收相機,大佬我完全投入唔到!!!!好想聽呢首架!!!

其實我支持嚴打影相同拍片
5月27既580 位, 我真係第一次見身邊所有人都無人拎人機出黎
個個都專心睇演唱會!
當然我都見到980依照有人影,特別係延伸台有人既時候
但成萬人既場要控制真係好難,保安們已經好盡力
我580見到既保安都好nice咁話唔俾影相
至於好惡既保安們
我頭場坐980位都見到
但真係好多人講好多次都唔聽,又當唔識聽
所以我覺得佢地惡d係岩!
當然可能有時佢地做到躁左,係米都大聲左先

至於點解相音自己直播又唔俾人直播
咁相音都有揾人影相,錄影,
話曬都係主辦單位,唔代表觀眾都有權咁做

但是開場前照一下也還好吧,但是昨晚也被阻止啊。最可惡的是我昨晚坐側面第一排,阿信過來的時候有人從後面幾排跳到我座位那!

支持紅館祝嚴啲啊
24號阿信已經曲線講明話佢地又拍片又直播
但某國人又好似真係聽唔明阿信絃外之音
微博好 ...
Kwane 發表於 2016-5-26 21:14

是以前太鬆,而且依家D人仲玩埋直播,仲衰過20年前去戲院盗錄電影出VCD. 紅館職員辛苦了,他們做得比台灣場的工讀生好好多。

尋晚附近既人都幾HIGH,
有D雖然冇企但都好投入,
睇得出係FANS,
只係唔少人坐錯位,
同不停有人照影相好打擾...
坐好遠都聽到有保安大叫唔好影相,
攪到成日分左心...
佢地捉係岩, 好心比人話一次就唔好再影啦...

我覺得相音見D人話入唔到場,
直播部份比人睇都係滿足下大家,
但從來拍片都唔比, 只係大家偷影,
點解仲可以咁理所當然?
版權係在於相音吧?

聽講直播個個人仲反鬧返相音?
其實係邊個PAGE??