返回列表 發帖
回復  rackiki

其實仲有架,  佢地5個大叔如果唔係自己同你握手或擁抱, 你地唔好死拉住佢地囉, 有時 ...
PING 發表於 2016-5-27 11:17

呢個係常識黎 但總有好多人唔識諗
    不過今年情況好似好左

我諗有一班人成日聽到話五月天演唱會好HIGH好好睇, 所以即管買飛去睇下個種心態

另外, 成日個D PR公司成 ...
cting1018 發表於 2016-5-27 15:46

我身邊都有d人係入場睇下咩料咁
    睇下唔緊要 可能睇完就加入左五月天XD 總之就唔好阻止其他人high同影響其他人
    演唱會high 其中一個元素就係歌迷啊!!

我星期二晚見過最過份既係直播.....
嬲到即係同佢講唔可以直播~~~~
佢先扮傻....我再講第二次,佢先停止直播~

我星期二晚見過最過份既係直播.....
嬲到即係同佢講唔可以直播~~~~
佢先扮傻....我再講第二次,佢先停 ...
smallcome 發表於 2016-5-27 19:33

個個都要直播五月天呃Like呃view...真心鍾意睇五月天既...係享受o係演唱會時既氣氛...

唔係用部電話去聽歌架..
也許在來生的某個明天 我們能再寫新的情節

我25號睇嘅,可能因為係坐地下,所以氣氛都好好,我隔離個男人好明顯係路人,一首歌都唔識唱 不過都大部分時間同我哋一齊企起身同揮官方螢光棒 不過如果佢唔企起身,可能就咩都睇唔到
不過聽完大家咁講我尾場就有心理準備!因為尾場係買咗380 嘅飛,睇嚟會俾人叫坐低,不過我一定會企硬! 準備好同佢哋講睇五月天唔坐是常識吧!希望各位五迷都企硬,迫啲路人都起身,俾佢哋見識下真正嘅五月天演唱會!
他們偶爾遲到,但一定會到。

我今場27/5附近都有唔少路人,不過佢地唔識唱都有一齊起身。隔離對情侶開頭無螢光棒,見大家玩得咁開心又有得轉色就中途出左去買。但佢地應該係買左出面個d非官方但個樣同官方一樣既螢光棒。入到黎發覺無得跟住大家變色,就嘗試自己不停㩒去轉色,好有趣XD
這美夢真的好美!!!!!
I ♥ MAY 2010 :)

琴晚個場,我附近基本都無人站立...............
但幸好的是沒有人叫我坐返低

回復 47# KOKO

我尋晚坐山頂, 坐係我隔離的五迷俾後面個小姐好惡甘叫坐底 , 根住我同佢講"唔駛理佢" ...係咪好衰呢?!  哈哈...

回復 48# mychen

對方惡言呼叫,我覺得可以唔使理佢
我尊重佢選擇唔站立,但我諗我都有選擇既權利
好彩那位五迷身邊有你支持佢,最後無妥協

好緊張,今晚自己一個睇580,希望各位同學第一首歌就一齊企起身,畀人叫坐低都要一齊企硬

作為一個年資極淺嘅五迷,我都覺今年真係好多路人~
對上果次2014,好好彩有五迷讓咗飛俾我入場,第一次見 ...
Cannylau 發表於 2016-5-26 21:06

自己身為歌手睇演唱會都唔識尊重表演者係度禁電話
過份左d喎

我睇琴晚個場580 28行
本來諗住係氣氛好好 成個block起身跳同唱!
我一開場心諗係咪想有歌先起身?之後播do you ever shine呢首high歌前面無人起身!!!
好淡定禁坐係到! 我都好唔好意思起身 直到見到後面起身 先即刻起身!最後隔離既情侶都終於起身唱跳下xd
佢地真係又唔high又去廁所 > <
坐28行跳真係好驚碌落去XD

雖然今次開十場, 但真。五迷仍然艱苦搵飛入場; 相反, 就多左好多路人入到場…

有時我又會諗, 路人入場都不一定是唔好,因為佢地可能呢次聽完演唱會後由路人變成五迷, 分享五月天嘅音樂比多D 人欣賞應該係一件happy 嘅事, 但最大問題係我發覺好多路人唔尊重個演唱會, 根本冇心去投入…  唔識唱唔緊要, 但 la 你地應識 la 卦… La 都唔la, 跳又唔跳,唱又唔唱, 問你野又唔答, 我都唔知你入黎做咩…  其實我地唔為難人, 辛苦留底獻世,倒不如返屋企抖啦…

P.S. 我都係由一名變五迷! 但我第一次睇已經睇得好投入㗎啦…

回復 51# irisssss

就係咁先至睇到眼火爆~~佢老婆仲要係一個我都幾鍾意嘅女歌手
你的笑容,我一定 很寶貝,從以前到永遠

今年坐過山頂,又坐過山腳,每次前前後都有坐全場+無螢光棒+食野(飲酒都有!)+不斷post FB的人,心裏真的很納悶,點解我地拼盡全力好辛苦撲飛先入到場,但係有好多非五迷好似唔知發生咩事就入左場,點解?

回復 57# PATTYCHANNT

在29號那場,坐在我隔鄰的路人上演薯片派對,玩手機,非常困擾

五月天演唱會而家變成左好多人既打卡自拍SHOW OFF既熱點
D人又同我地爭飛, 但入黎睇又唔投入, 都唔知為咩

三年前既五月天演唱會唔係咁嫁囉
(我對上一次睇已經係3年前, 因為去左外國)

我見到咁樣我都覺得好傷心
五位大叔見到咁既情況會唔會都好傷心嫁 T^T

回復 54# Cannylau

我從來都不喜歡他 !!!!!!
偏偏老婆是我很喜歡的歌手

回復  irisssss

就係咁先至睇到眼火爆~~佢老婆仲要係一個我都幾鍾意嘅女歌手 ...
Cannylau 發表於 2016-5-28 21:03

我唔介意睇開名post , initial 都得

今年感覺真係多左好多全程都坐喺度嘅隔離位,甚至後面幾排都係齋坐,心諗如果佢地叫我坐低,都唔知點算,就無左享受佢地演唱會嘅感覺,同往年差唔多全部朋友都一齊high,感覺差好遠