返回列表 發帖
今晚坐我隔離嗰對情侶,當咗去食自助餐
有popcorn, 三文治,仲有碗仔翅
全程坐响度,男的狂影相,攪到紅衫哥哥來咗起碼五次
每次紅衫哥哥都用電筒照佢,但都會影響到我
到無得影相,就用手機上網睇片,真係好騷擾
幸好她們食完晒野,大約11點15分就走咗

我唔介意睇開名post , initial 都得
ckit5 發表於 2016-5-31 14:06

我都想知(八卦魂出現)
身為歌手都唔識尊重表現者真係

回復  Cannylau

我從來都不喜歡他 !!!!!!
偏偏老婆是我很喜歡的歌手
kstjenny 發表於 2016-5-31 12:49

係R.T嗎?我估估下咋

星期六睇果場都係前後無人企
到我企起身就比後面拍我
叫我坐番低,心已經好無引
前面對情侣仲經常自拍
仲比我見到我係佢鏡頭内
我拿拿聲避鏡頭
分晒心

昨晚仲惨
前面兩排全坐無荧光棒
好……算吧
身邊坐兩對情侣
男的只顧抱着女的
起初坐還好
後來女生要站起來
就抱着的跳奇怪舞
唔跟音樂感覺又唔跟拍子
佢地可能想突出自己吧
我企就被佢地撞到
坐又被遮住
欸……
當世界和我不一樣  那就讓我不一樣

我琴晚坐45段,竟然見到前幾行係全部人坐哂起到,真係8年黎睇一次見,佢地除左離開地球表面企起身外,其他時間全程坐,坐我隔離果兩個女士又全程自己起度傾計,唔知點解一見到呢d人就好討厭!
講真人家用咩心態睇演唱會我唔敢評論,但見到五月天演唱會有噤多呢d唔投入的觀眾入場為左影呢樣影果樣,真係討厭!

真的希望出年MMD可以拎到飛...

我琴日坐53段,好多都無反應
好彩都有同一行嘅五迷好落力,後面啲內地人係甘傾計,鍾意就唱幾句
你是誰,叫我狂戀!教我勇敢的挑戰全世界!

噚晚睇完既一啲小感想...
我算係新同學...早4-5年先開始聽五月天既歌會參與佢哋既演唱會
第一次去感動到核爆....除咗俾五月天感動之外,亦都俾周遭既同學所感動
之後每年都會去佢哋既演唱會
由前年開始就發現多咗好多自顧自己傾計影相既人
今年好幸運可以入到尾場...我坐係61段....1個人去睇...
左右後面都係情侶...右邊情侶坐足全程咁滯冇合唱...左邊情侶女既掛住玩what's app跟住仲要早走
成個演唱會我就好詭異咁自己一個人企起度好開心咁又唱又叫..
其實買一張演唱會門票已經好難....唔enjoy但係又入場...除咗浪費咗之外亦都唔尊重五子.

我琴晚坐45段,竟然見到前幾行係全部人坐哂起到,真係8年黎睇一次見,佢地除左離開地球表面企起身外,其他時間全程坐,坐我隔離果兩個女士又全程自己起度傾計,唔知點解一見到呢d人就好討厭!
講真人家用咩心態睇演唱會我唔敢評論,但見到五月天演唱會有噤多呢d唔投入的觀眾入場為左影呢樣影果樣,真係討厭!

真的希望出年MMD可以拎到飛...
CLaren 發表於 2016-6-1 12:19

真的希望出年MMD可以拎到飛...  x2

話說我睇尾場係山頂位置
隔離有2個明顯係第一次黎
仲要係校歌LaLa位亂叫破壞氣氛
不過都有跟住一齊搖螢光棒融入我地
總算令到佢地跟住一齊high

其實新五迷並唔係問題
幾時加入五月天永遠不會太遲
但我睇咗幾場都有連體嬰啦(情侶)
524見佢地就來瞓著咁不如買一張票兩個人坐一個位仲好啦
531 一對情侶就不停禁電話係到網上購物,俾張靚仔紙佢都唔舉,我即刻收返!!
雖然個人覺得601 係最好氣氛,但都有連體嬰出現囉............

29/5右手邊有一對上左年紀既銀髮夫婦(手拖手應該係夫婦gua
前半場阿婆阿伯都係坐係度,但到左後半場,阿婆好似fans咁會企,有時會揮動手臂,後尾會用電話影下相 XD
阿伯一直好cool坐係度,但係由一開始漫不經心,到後尾開始好留意睇大螢幕d歌詞,眼都唔眨,拖住阿婆既手,睇住歌詞,再望下個台.

人浪果時,阿婆跟住一起玩人浪。

第一次真心覺得,加入五月天,幾時都未遲。六十歲銀髮族都可以 XD
我太留意觀察呢對老夫婦,有少少對唔住五月天 XDD

29/5右手邊有一對上左年紀既銀髮夫婦(手拖手應該係夫婦gua
前半場阿婆阿伯都係坐係度,但到左後 ...
smartkids 發表於 2016-6-3 18:26

好Sweet~~~!!我老o左都要好似呢個婆婆咁玩得咁投入~~!!

回復 36# PING

其實應該係佢地危機意識高左...
今年阿信都係搵啲男仔...或者小朋友...
應該會安全啲卦...
佢地一知有手多迷就會轉身...
不過我係最後個兩場睇(唔記得邊塊啦)
係跑道咪有條小斜路返返主舞台...
大佬...有個女仔拉住左阿信...
咁岩就係上堅個斜道...
好危險...我見阿信有倒後退左兩步....
真係個心離一離...

我今年覺得台上的五月天仍是五月天,但總覺得台下觀眾的感覺不同了。
越後的場次的氣氛才像看五月天演唱會。我的最後一場是531,現場氣氛好好,但我附近的就很冷靜(我看的幾場都是這樣,都不知道是不是我太黑仔)。。。我還被後面的人叫我坐下來。。。感覺真的很多第一次看五月天演唱會而不投入的人(不論香港人還是大陸人)

今年最大的感覺是:台上的五位大叔仍是一樣;但欠了大家在身旁! 很想念以前的mmd區!
這美夢真的好美!!!!!
I ♥ MAY 2010 :)