返回列表 發帖
中間唱左好多首台語歌~仲要罰埋冠佑唱製造浪漫+墓仔埔也敢去,又有垃圾車又有小護士
(雖然無左假快樂or盛夏果個位)但淨係呢度已經覺得賺左好多。。。
點知仲有溫柔同擁抱~~~呢場真係好滿足

仲有唱勇敢前嘅一段Talking 阿信話支持粵語歌 (詳細內容我先省略),
其實我都好感動,
唔知MMD 呢度嘅同學聽唔聽廣東歌,
我自己就都仲keep 住聽,
成日話以前D歌好聽啲,
其實依家都有好多廣東新歌都係好聽的,
林奕匤 Aga Gin Lee 農夫 supper moment dear Jane 等等,
香港人其實真係要撐番廣東歌,
希望呢度既同學都會支持!
第十一年的五月之約

主唱唱溫柔果陣果個"吻"完全估唔到。。。
真熊女木戈感動既一晚。。多謝5個靚仔,多謝搞手,多謝helpers,多謝所有五迷

回復 21# YuKa

我都有上下跟住做..............

阿信叫大家放下手,怕我地手酸個下,好想喊
charmaine 發表於 2016-6-1 01:52

他總是這麼貼心,為五迷著想

主唱唱溫柔果陣果個"吻"完全估唔到。。。
真熊女木戈感動既一晚。。多謝5個靚仔,多謝搞手,多謝helpers, ...
koeikoei 發表於 2016-6-1 02:23

同學是否指擁抱"吻我"那個吻..哈哈
外行看照片 內行聽唱片

重有好多好好笑...
記唔記得點解釋我地不停咁叫瑪莎...
之後阿信話:瑪莎現在有老婆啦⋯⋯
之後我們改口叫阿信....
我覺得個下阿信有啲無奈左...
(雖然其實我一開始都係叫阿信...不過好似叫瑪莎嘅大聲d)

期待你們繼續分享丫
雖然未能在場
也完全感受到那份感動

回復 21# YuKa

我而家先get到係黃色XDDD 睇黎我太純真XDDD
這一生的旅行   因為五月天而動魄驚心

酒後的心聲真係唔識,
完全敗陣!

憨人嗰part 好感動,
見到電視好多人都喊,
自己同朋友都喊左,  

阿信今日 ...
chrislewis 發表於 2016-6-1 01:19

第一次TALKING時,主唱跑了去後台
到冠佑時他才出來

到冠佑時他才出來
h9826642 發表於 2016-6-1 07:40

我也有留意到,有擔心了一陣子。

琴日真係氣氛好好大成功,不過我後面發生坐錯位唔走,求其去無人既位坐住先(佢坐錯個段數比較正面),另外照田雞照得好勁,睇得出唔係香港人,係操㽣語果班人勁比人照田雞,照下照下甘,好煩

唔知大家有無見到主唱見到應援牌時偷笑了一下

好清楚見到阿信見到應援牌時係真心笑, 發自內心的真快樂!!! 嗰段憨人真係超級正, 超touching, 整到人眼濕濕呀… (哭!!*)

靚仔, 你要記得你地講過OK!! 我地等你呀!!!!

有幸531 在場~~ 太感動喇(☆_☆)
一場比一場High ~~
我坐山頂身邊都企足大半場~~ 後面都一直站... 好瘋狂呀
台語考驗真的超正~~ 垃圾車(朋友版) 也太正喇...
有一個完美回憶... 雖然我哭不出來.. 但為主唱嗓子擔心... 為憨人驚喜感動... 為擁抱而興奮
謝謝五月天!大愛五位大叔.... 明年見

到冠佑時他才出來
h9826642 發表於 2016-6-1 07:40

其實在瑪莎和怪獸介紹自己時,他已經出來了
只是躲在冠佑後面,和士杰和冠佑討論事情...
可能是之後怎安排的問題...到冠佑介紹他才出來~~

有少少dd後悔我太大愛讓飛比未睇過嘅同學。應緩成功不錯喔。

好想參與呀,嗚嗚

5/31好感動,
雖然呢一晚阿信把聲係今次演唱會最唔理想,好沙,
但佢仍然好盡力好盡力咁去唱,
佢連感謝名單都要交比瑪莎講(美其名係第九場SPECIAL),
或者佢係想留返把聲唱歌或者哈啦,
最感動係好多同學都有講到既,
唱住憨人啦啦啦的時候,
問大家明年再黎O不OK,
佢最後一句「要等我們哦」,
一聽到呢句D眼淚就係咁流啦~~

佢見到大家拎住手幅果個甜笑樣,
真係好SWEET~~

BTW,尋晚我旁邊坐住兩個大肚婆,個肚望落都有五六個月,兩個孕婦約埋一齊睇五月天,我覺得佢地好ROCK!!
不知不覺又一年,不知不覺又是5月,今年是2012,我想說如果世界沒有末日,明年還有5月,我們相約再見。

好清楚見到阿信見到應援牌時係真心笑, 發自內心的真快樂!!! 嗰段憨人真係超級正, 超touching, 整到人眼濕 ...
minihom 發表於 2016-6-1 08:39

其實唔止阿信架,我見到怪獸都傻笑
其他三個就睇唔清楚
我諗佢地五個都估唔到有驚喜
有沒有一個世界永遠不天黑

好正~~~不過同時擔心主唱大人把聲,今日參加6.1,我會努力!

其實唔止阿信架,我見到怪獸都傻笑
其他三個就睇唔清楚
我諗佢地五個都估唔到有驚喜 ...
charmaine 發表於 2016-6-1 10:09

我諗佢地只會諗到尾場有驚喜,諗唔到連531都有,佢地啲反應堅真....