返回列表 發帖

[Day 9]君王日-高舉心心、誠意還有錢

先賀活動成功!!!
主唱大人要好好保重嗓子,雌雄同體高八度那句也沒唱

逆轉時光的瘋狂派對
01.Do You Ever Shine
02.三個傻瓜
03.夜訪吸血鬼
04.為愛而生
05.孫悟空
[Talking]自我介紹 <=更正一下

06.雌雄同體
07.候鳥
08.叫我第一名
09.軋車
10.離開地球表面+Solo
間場-石頭Solo

五味雜陳的人生盛宴
11.諾亞方舟[瑪莎 Piano Solo]
12.知足
13.瘋狂世界
笑話時段
[團長的拔個牙羅笑話一則]
[冠佑的瘋人院笑話一則](完敗)
14.製造浪漫  [冠佑阿信互換崗位]
15.墓仔埔也敢去
台語隨堂測驗
A.志明與春嬌
B.心中無別人
C.酒後的心聲
(五迷被考到,敗陣...)
D.愛拼才會贏

16.垃圾車
<=小護士(謝謝同學,因為531實在讓人太興奮了XD)

阿信:到死的那一刻都有一個疑問,你們為甚麼會那麼多台語歌

17.如煙

團員休息日活動報告
瑪莎、團長又再喝咖啡
冠佑:吃煲仔飯
阿信在飯店寫歌詞(紫外線敏感要遠離惡毒的太陽T.T)

18.乾杯
瑪莎被阿信強行乾杯

無懼向前的尋夢行者
團長-Solo
19.將軍令
20.入陣曲
21.我不願 讓你一個人
22.勇敢
23.憨人[心心版]
應援啟動

阿信:看著香港夜景,想著那些點點燈光背後的故事
對著五迷:香港因為你們而發光發亮

他覺得香港五迷是由台灣鄉村移民到香港,會那麼多台語歌XD

24.一顆蘋果
(五月天,五月天,五月天......)
一次人浪~~~

Encore 1  
25.派對動物
26.傷心的人別聽慢歌

五月天的小確幸
瑪莎 成功阻截團長前進XDDDDD

27.溫柔

Encore 2
28.九號球[團長Solo]+下半段full band
29.倔強

Final Encore
30.擁抱
31.戀愛ing

派對動物MV
字幕
23:45完

希望明晚活動一切順利

回家的時候,搭車好像看到草地bass手范康^^
外行看照片 內行聽唱片

今日氣氛好正!
好搞笑。
好彩我附近啲人都有企起身。。哈哈。。

(之前睇其他場留言都驚,得自己一個人企)

今晚個活動大成功,全部人舉起哂個一刻起感動!
Do You Ever Shine???

酒後的心聲真係唔識,
完全敗陣!

憨人嗰part 好感動,
見到電視好多人都喊,
自己同朋友都喊左,  

阿信今日把聲好沙,
希望佢撐埋聽日!!

今晚1st talking 係孫悟空之後,
我覺得係想早啲俾阿信抖下把聲
第十一年的五月之約

今日氣氛好正!
好搞笑。
好彩我附近啲人都有企起身。。哈哈。。

(之前睇其他場留言都驚,得自己一個人企) ...
kwankwan1511 發表於 2016-6-1 01:16

今晚氣氛好好喎,我附近d人都企哂起身,encore 前又成功玩左人浪!
Do You Ever Shine???

今晚氣氛真係好正
憨人應援成功,大家都感動到~~事前保密成功?!
酒後的心聲完敗,但結果我朋友竟然識唱@@

如果沒有後排係咁篤我,叫我坐低,今晚就perfect 了
(佢黎錯地方吧,今晚咁好氣氛,佢都冇企過起身。。。)
我有我的倔強~

狂賀憨人應援成功, feel到佢地見到都好感動!!

今晚我前面2個大陸女仔全程用相機錄影同錄音微信
完全無投入過,唔講以為佢地係dvd 攝影司
到底點解要俾咁多錢入黎錄野?
後排就全程坐,一開場勁叫,個男人話嘩,咁癲既
之後唱我不願,個女仔話:終於有一首識

酒後的心聲真係唔識,
完全敗陣!

憨人嗰part 好感動,
見到電視好多人都喊,
自己同朋友都喊左,  

阿信今日 ...
chrislewis 發表於 2016-6-1 01:19

對,開場幾首真的讓人擔心><
外行看照片 內行聽唱片

今晚氣氛好正~~~!!! 最鍾意encore俾心心~~~!!
瑪莎同冠知講:做呢個手勢唔駛捽下捽下咁o架~~!

我都有被感動啦
真係好多謝 531 應援團啦

當阿信一直問o不ok,然後説要等我們回來喔!
個一下就即刻覺得好感動。
我坐紅區近側田位,氣氛都好好,
有種大家都回來的感覺。
哈哈

痛不欲生ING…請給我台語歌台語歌台語歌/廣東歌廣東歌廣東歌…

幾天下來,有幾首曲目,不過真心希望有多一點冷少少的歌。假快樂+一個人+知足+突然這四竇其實可以休息一下…有生之年(?)還可以聽羅密歐與茱麗葉、生活、永遠的永遠的LIVE嗎?

主題TOUR為了氣氛,多少會把這類歌排在外面。
其實JRI,比較合唱一些不那麼FULL、簡單一點、少出場一點的歌啊,輕輕一些,組曲上壓力少一點。
Dream as if you will live forever
And live as if you'll die today
----- chaosmyth from one ok rock -----

我記得有唱小護士啊~同學是不是漏了?

對,開場幾首真的讓人擔心>
rockgarnett 發表於 2016-6-1 01:34

我之前睇第三場,同今晚比,阿信開場個幾首真係有啲令人擔心
有啲懷疑佢係咪唔舒服。。。
後面穩定啲,同埋佢比多左地方大家合唱
仲有一晚,要加油頂住,之後好好休息下把聲,同身體呀
聽到佢休息日都冇休息好心痛。。。

至於今晚既活動真係好成功
佢地五個都笑得好開心
阿信叫大家放下手,怕我地手酸個下,好想喊
多謝負責搞活動既同學呀!
有沒有一個世界永遠不天黑

回復 1# rockgarnett

今晚有唱小護士~~!
好似垃圾車之後.....

回復 15# charmaine

feel到開頭幾首有D痰~

我之前睇第三場,同今晚比,阿信開場個幾首真係有啲令人擔心
有啲懷疑佢係咪唔舒服。。。
後面穩定啲,同 ...
charmaine 發表於 2016-6-1 01:52

時間真係過得好快,話咁快就到第十場,阿信加油,仲有一場咋 ,雖然好唔捨得。。。。
今晚舉紙牌+阿信講野個段好感動 多謝同學
另,怪獸的回甘笑話,真的令我回甘了

我覺得冠佑話冇再去果間餐廳搵個阿姐,係街到歌迷見到佢都講果兩個字果到好好笑! 瑪莎話大佬都係兩個字!
Btw 憨人果度超感動, 好多謝應援團隊!

同埋今日阿信又帶過少少黃色...
大家又真係跟住做...我笑喪左....
螢光棒左右搖...之後上下搖...