返回列表 發帖
回復 40# minimoz

我都系頭尾唱,頭場阿信把聲超靚,到結尾一講野就聲沙,好心痛。 派對動物由第一場聽過歌迷朗朗上口,到尾場個個大聲唱跳~~~尾場氣氛好好,個個都大大聲唱~~ LOVE真系好大聲~~~

回復  寧靜=]

最感動系播MV果陣,全場都無人走咁滯~~~我以為距地會再出嚟,畢竟咁多歌迷都無走到~~~但再 ...
yucall 發表於 2016-6-2 11:34

原來最尾仲播埋「步步」! 因為要趕尾班車, 所以堅持到字幕完咗, 葛民輝段聲帶出, 就走了!
幸好有五月天的演唱會 才有機會釋放自己的瘋狂

其實早期場數少D, 人未咁紅(喂!),
佢地可以再出黎唱,
後來好似紅館都唔比佢地咁做,
另外佢地之後越唱越多場,
加上今年早開場又冇間場電影,
其實係唱多左, 應該知足呢~~~
聽到尾兩場阿信把聲, 真心痛, 佢真係對我地好好!

531果晚阿信把聲已經好唔掂
但係尋晚可能佢唱少左 (e.g.孫悟空, 笑忘歌都係團員唱! 好感動T__T)
所以把聲好似好返...少少

聽不到中間要我地喊"五月天"呢個老梗T__T
尋日玩得又開心又感動T___T
仲要加埋牙關!!!T__T
好完美既尾場啊!!
這一生的旅行   因為五月天而動魄驚心

琴日無得睇, 希望有同學可以talking, 等我可以感受下

大家有無聽到大合唱其中一樣, 歌迷大嗌"謝謝五月天",
跟住阿信: 哎, 謝什麼, 三八!!
我第一次俾人叫三八叫得咁開心
當場覺得勁溫暖, 好似識左十幾廿年咁~(應該有D歌迷係)
其實尾場唱到差唔多11:45(我唱埋MV)真係唔錯啦,,
佢地唱足十場, 琴晚聽到阿信把聲咁, 真心心痛
於是心入面好忐忑咁叫encore.............

最後好開心咁睇住MV大跳大叫
我 有我的夢 有我的路

回復 42# swellfish

5系步步啊,步步系開場前,最後系第二人生啊~~~ 搞錯咗~~~sorry~

回復  swellfish

5系步步啊,步步系開場前,最後系第二人生啊~~~ 搞錯咗~~~sorry~ ...
yucall 發表於 2016-6-2 16:39

開場前唔係勇敢咩??
也許在來生的某個明天 我們能再寫新的情節

回復 46# 叮叮

只有比距地鬧咩都5會嬲,同埋會好開心,我地真係神經病

回復 48# realshing0731

哈哈,睡眠不夠,仲未清醒中~~~~

回復 46# 叮叮

對...第一次被叫三八這樣開心...
他太直接了...
我們是得了神經病的三八....

531同532 的五迷真的很合拍+合作
令兩天的應援都大成功

昨天聽不到的前奏一下我就已經哭了
因為知道他們都聽到, 都在回應我們 TTTTTT
好感動

雖然謝謝他們時被阿信說三八 XDD
可是真的好想謝謝他們
每年就算沒有新巡迴
都會來香港跟我們聚一聚
在台上聊聊天, 講講笑話
真的把我們當老朋友一樣的看待
好窩心

我記得自08年機場亞博館o既「回到地球表面」後,好以無encore後開晒燈再出o黎唱,我記得o個次我已經走緊, ...
vcsummer 發表於 2016-6-2 10:22

14 JRI我睇個場有叫返佢地出黎架
我記得有啲人走緊,但有好多人叫五月天
最後佢地出返黎
仲唱左溫柔
走緊既人仲企返係度
個年好似第三,定第四場黎既
有沒有一個世界永遠不天黑

回復  叮叮

只有比距地鬧咩都5會嬲,同埋會好開心,我地真係神經病  ...
yucall 發表於 2016-6-2 16:46

佢哋噚日都話,一日有我哋班人,有一種病是不會好的,就是神經病XDDDDD

大合唱好正,成晚氣氛超好

回復 54# lovingashin

我們一個個都是病入膏肓的神經病
沒救的了 (攤手)
讓盛夏去貪玩 把殘酷的未來 狂放到光年外

尾場的氣氛真的很不一樣, 差不多全場都站了起來, 全晚都好high.

昨天一開場,大家已經起身,氣氛好好!
仍然回味中,太多太多記憶點!
謝謝五月天!謝謝香港五迷!
明年見!大叔叫我地等佢地回來唷!
最美的願望  一定最瘋狂

尾場氣氛好好~~~有幸入到尾場~
而且歌單好驚喜....我好鐘意尾場的歌單~~~~~~
好感動清唱牙關~唱聽不到~同主唱大人邀請我們一起唱勇敢~
最好笑是說大家都上過同學
帶著新的心情,來看舊的五月天 :)

開場前唔係勇敢咩??
realshing0731 發表於 2016-6-2 16:45

勇敢無誤……

最後我記得頭幾場唔係播第二人生㗎