返回列表 發帖

[Final Day ]聽到了等待後面的三倍感動

祕密行動大成功惹!!!

一晚出現了三遍牙關,揪甘心~~~

逆轉時光的瘋狂派對
01.Do You Ever Shine
02.三個傻瓜
03.夜訪吸血鬼
04.為愛而生
05.孫悟空[團員合唱版]
06.雌雄同體
07.候鳥
08.叫我第一名
[Talking]
瑪莎預告必然超時
09.軋車
10.離開地球表面+Solo
間場-石頭Solo

五味雜陳的人生盛宴
11.諾亞方舟[瑪莎 Piano Solo]
12.擁抱
13.瘋狂世界
乳豬現身
瑪莎:哇靠!是真的耶!
阿信:高中生喔,一直站起來(黃腔啟動)

14.笑忘歌[團員合唱版]
"呢"的五迷四聲部
15.如煙
笑話大賽
輸掉的人要喝一整排養樂多,玩很硬噢
[冠佑的小明學英文單詞笑話一則]
[團長的夫妻放屁頂嘴笑話一則]
[石頭的狗狗逆向行駛笑話一則] (內向嫻淑 XD)
[瑪莎的向老師敬禮笑話一則]
[阿信的龜兔賽跑笑話一則]

16.小護士
四位附中的往事(華崗的冠佑被忽略)
瑪莎回憶以前上同學(不對,是上學校)XDDD
石頭親自示範團長如何教學妹彈吉他

17.乾杯

無懼向前的尋夢行者
團長-Solo
19.將軍令
20.入陣曲
21.我不願 讓你一個人
22.勇敢
23.憨人
24.一顆蘋果

一次人浪~~~
Encore 1  
25.派對動物
26.傷心的人別聽慢歌
團長:明明就是Just Rock It,卻變成Just Joke It~

27.溫柔

搶關之牙關

Encore 2
28.最重要的小事[瑪莎Acoustic Guitar Solo]
29.倔強

二度之牙關

Final Encore
30.聽不到
31.戀愛ing [Jazz ver.]+牙關
32.終結孤單

派對動物MV
字幕
23:50完

每次五月之約完結後,興奮與失落都在心裡交織.......
平伏心情才再寫感想文
外行看照片 內行聽唱片

2009年入伍,等咗七年,終於聽到「牙關」,心情好激動!

佢地全晚都好開心,真係party party all night!!
不知不覺又一年,不知不覺又是5月,今年是2012,我想說如果世界沒有末日,明年還有5月,我們相約再見。

佢地好開心~~
不過阿信把聲依然未得,高音上唔到~~

今晚身邊所有人都係理所當然咁企/跳足全場
好感動哦~~

"逆向行駛" 在場真係有聽沒懂
証明演唱會聽不夠
不懂台灣國語 XD
我地明年繼續~~~

btw 真心喜歡 just joke it 這個梗~
今年期待笑話既心情 跟期待歌單差不多 XD
我有我的倔強~

今晚真心很感動很high,不過阿信把聲沙了,真的心痛,希望回台灣後要好好休息,他們都很辛苦了,謝謝五月天在五月给我們這麼美好的回憶,我們擁抱回憶,一年後再見

今晚真係好開心同感動。
牙關是一直好期待的歌曲,
謝謝五月天和五迷一起渡過了超美好的的5月32日!

今晚好high 啊!
可以聽到擁抱 (昨晚無入場)& 聽不到,仲要阿信彈結他,已經令我噴淚,
仲要引到佢地唱牙關,真的大滿足。

很美好的532,聽到了牙關~又睇到阿信彈吉他
但阿信真係要休息下啦~唔係點錄vocal

石頭個part我聽唔明。。。個4個字唔知咩來。。聽到似賢淑囉
瑪莎同阿信都一樣唔明。。得怪獸個笑得出。。
我前後左右附近都普通話人聽得明。。。。哎。香港之約

仲要今晚d人亂開電話燈。。。
黑色電結他形爆
另外莎莎條白色摺裙好飄逸

除了阿信臨時向怪獸支招的那個笑話
我都聽得懂耶~阿信那個一説就猜到了所以不好笑呀
無限感動的牙關 哭慘了
還有信信彈吉他 真係太妙喇。。睡不著人士一枚

聽到牙關好感動!

感動到喊,哭慘了,但再駁ing,都唔知笑好定喊好。

說真的!老人表示聽到他們真應機唱牙關整個大爆哭T.T超級感動!!十一年了!!!T.T

牙關同聽不到真係無限感動,終於親耳聽到啦

回復 10# c_rain03

我都係,睡不著人士 +1 (我需要時間COOL DOWN )

回復 9# silviaskyl

個四個字係 (逆向行駛) / 逆向=內向、行駛=賢淑...(台灣國語 )

有D笑話係現場真係聽唔明 雖然有D依家都未明 e.g.阿信同冠佑既笑點

笑忘歌 聽不到(再次既"聽不到"同"聽得到"梗) 溫柔(特別版既360幾日後再見talking) 牙關("你們剛才唱甚麼"版本) 實在太多太多既感動了..

雖然大半場幾知足既星海放左去溫柔, 但超成功既人浪 大合唱 都唔錯

我知道唔可以貪心 但其實我以為可以再唱耐D架 播MV成場人都唔走 一播晒就大部分即走 超乖
對最後螢幕下降播MV 變相話真係完場 叫我們走 真係又愛又恨 > <

其實牙關........
主唱有點唱不上去.......
感動之餘又好心疼>"<
覺得我們挑了首KEY這麼高的歌讓他唱有點內疚.....
如果你對我說 「我想要一場雪」,那麼 我就會給你一場雪。 

阿信把聲岩岩開場個時有d歌係唱唔到上去...心痛
之後去到第一次talking 個時...我見阿信走左落去...
去左好耐...去到冠佑差唔多講完佢先返到黎。。
我朋友話佢去廁所XD
之後個首歌佢把聲都沙到爆...之後先好返少少....
好擔心...好在佢都完成到啦...可以休息下....

有D笑話係現場真係聽唔明 雖然有D依家都未明 e.g.阿信同冠佑既笑點

笑忘歌 聽不到(再次既"聽不到"同"聽得 ...
寧靜=] 發表於 2016-6-2 02:43

今年堅絕,落左幕真係好難叫番佢地出黎