返回列表 發帖
我驟眼以爲點解五個都生鬚
wingsofdream 發表於 2016-7-20 14:11

每個咀型都係設計者0既STYLE...
睇落佢地好似好惡咁...唔開心咁樣

不過"生鬚"...都有幾分似!!!

wingsofdream 發表於 2016-7-20 14:11

我第一眼望都以為係
我仲諗呢個系列係專登襯返佢地步入中年???!! 添加左佬味

我覺得同本人不像' 好醜

我都係 !! ^^"
    只可以講 ..... 我睇唔慣五個大叔咁MAN .... @@

雖然Q版出到無新意,但呢個真係dd都唔似。用番不二良之前嗰版本重好。
慳返一大筆。

唔................
完全唔親民的樣子.......買唔落手........

臉都好長啊...
石頭比較像,也許是因為臉沒那麼細長?
有些事現在不做 一輩子都不會做了

本來有期待
但見到相之後..........
雖然好Michael Lau style , 但一d五子嘅特徵都無
除左瑪莎個髮型同佢套衫外
基本上認唔到係五月天
係fb有人話似力宏/李冶庭,睇落又少少似喎

價錢來說,
以miciael lau黎講,1k鬆有5隻好抵。
以外形來說,五迷應該接受唔到唔似佢地。
不過講真,各花各眼,
人地designer有自己特色,
如果要一摸一樣,不如3D print。
五月天的音樂當成是成長過程的背景音樂就可以了

可能睇慣Q版,所以第一眼睇到呢套figure,都是覺得Q版似d,又可愛d. 但是細心再睇,都幾型,有啲滄桑佬味

唔清楚Michael lau 既名氣 但呢set公仔真係唔係我杯茶
鍾意Q版多D!!!

btw...怪獸有咁高嗎?
這一生的旅行   因為五月天而動魄驚心

我都覺得不似五子!
真的唔講唔知係佢哋來的。。。。

唔清楚設計師0既名氣, 只係純粹覺得唔似佢地五個.....
明白設計師要保持自己0既設計特色, 但連最基本五位0既特徵都冇......
Anyway, 各花入各眼啦, 係我唔識欣賞0者, 哈~
唔知點解搞到我有d想買返Q版0個set, 之前明明冇諗住買

唔清楚設計師0既名氣, 只係純粹覺得唔似佢地五個.....
明白設計師要保持自己0既設計特色, 但連最基本五位0 ...
ster 發表於 2016-7-21 09:52

哈哈~睇完我都有呢個同感~如果演唱會再出Q 版~一定會買番嚟收藏

我不喜歡五子氣沖沖的樣子
我不曾見過五子同時間著Boot
怪獸頭髮好像分另一邊界
冠佑沒有染頭髮, 應該只有阿信吧

可以省下 NT$5555
最美的願望一定最瘋狂

省下 NT$5555  +1
完全唔似
我好想好想飛,逃離這個瘋狂世界。

其實睇真d, 5個都做得好仔細,好多detail位,至於似唔似同靚唔靚就見仁見智啦
今次大師既作品就唔係我杯茶
生活難免小歪腰,靠靠腰,
腰桿挺直,沒什麼大不了。

型到咁....睇得唔多慣..
都係Q版 傳神, 可以唔買~~

有冇人覺得怪獸公仔個樣睇落好似金城武! HAHA!!!!
就算是這個世界 把我拋棄 而至少快樂傷心我自己決定

雖然好難得有figure
但都唔似樣 可以慳返( ´▽` )ノ
追夢MayDay