返回列表 發帖

[哈啦] MAYDAY X MICHEAL LAU 1:12 FIGURE

20/7 1200 相信音樂更新:

[ Maydayer ] by Michael Lau 五月天公仔
7/23.24 五月天 Just Rock It 就是演唱會台北站 限定首賣!
高度:6吋
材質:搪膠與塑料
售價:$5555
.
同場加映:
Let's Go! 黑趴T、Party All 5! 白趴T、ICE ROCK IT 冰山製冰模
四款全新限定商品,7/23.24 五月天 Just Rock It 就是演唱會台北站 限定首賣!
.
更多演唱會商品販售訊息:https://goo.gl/0ywg36
.
#五月天JustRockIt #Maydayer #MichaelLau
michael lau | 五月天 Mayday | 相信音樂國際股份有限公司

http://www.facebook.com/ibinmusic

-----

五月天似乎要出1:12的FIGURE
看圖片介紹是所有團員都有搭配樂器(?)
(可憐冠佑只有搭配鼓棒嗎XDDDD)
設計師是MICHAEL LAU (香港人!)
不知道跟之前有人爆掛說台北JRI會出新公仔周邊是不是同一件事~

來源:https://www.facebook.com/michael-lau-17470039323/

跟我一樣不熟悉FIGURE的朋友
請參考這篇介紹~GARDENER系列FIGURE:
http://crazyfoml.com/michael-lau-gardener/
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
如果你對我說 「我想要一場雪」,那麼 我就會給你一場雪。 

好開心好開心 michael lau 跟天團合作,michael lau也是我很喜歡的本地 figure 王
Keep calm and stay real ^^

期待!!!
琴日喺fb碌到一個新嘅Q版西裝版公仔,原本以為新公仔係呢個
如果新公仔真係michael lau gardener series就好啦(表示Q版公仔真係睇到厭XP

看來大家又要準備雙手奉上金錢

期待!!!
琴日喺fb碌到一個新嘅Q版西裝版公仔,原本以為新公仔係呢個
如果新公仔真係michael lau gardene ...
solitude1102 發表於 2016-7-20 07:34 AM

而且真的 very proud,michael Lau 是著名的 figure 王,天團能與他合作很好!
Keep calm and stay real ^^

嘩,mayday × michael lau
真係好期待
唔知點先可以買到?!
While we were so young  我夢到當時  我們翻過牆
曼陀羅花  沿途綻放  我們光腳越過人間荒唐

五月天似乎要出1:12的FIGURE
看圖片介紹是所有團員都有搭配樂器(?)
(可憐冠佑只有搭配鼓棒嗎XDDDD)
設 ...
lam 發表於 2016-7-19 22:56

Micheal Lau 7/17 既FB/IG有張樂器圖
唔知會唔會就係配件?
如果係既話就係成set 鼓啦

唔知幾時先會有實物見到呢!銀包又要減肥了

回復 7# yukiyau

結果冠佑真係得鼓棒XDDDDD
FB好多人話貴
但係以MICHAEL LAU作品黎講
一套5隻$5555
好抵wor我覺得!
如果你對我說 「我想要一場雪」,那麼 我就會給你一場雪。 

5隻真係唔貴,但其實。。唔講都唔知係五月天,哈
話說得現場有,無得去現場又想買就無計lu

相音FB 出了相片了
嗯...我唔清楚figure , 亦唔了解michael lau 在figure界有多有名...
但看了figure圖片...嗯....

(SOURCE: 相音FB)
嗯....一d都唔似佢地5個呢..........
我都係鐘意不二良既設計

件衫好似,其他就XD 反正5555我唔會買

連阿信的signature都冇,唔使買啦

係...件衫最似
本來就沒打算要買, 不管價錢
但...真係一D都唔似..係石頭相較地似少少外...
而家呢個價錢真的......

好醜樣,袋番穩個銀包先

只係著咗五月天衫嘅Michael Lau style公仔,慳番。
我活著,用我的邏輯。

公仔普通
都不像gardener
但有樂器搭配
還是會買的
不知道有沒有限量

我驟眼以爲點解五個都生鬚

我覺得好型喎………尤其係Harry冠佑

好醜樣,袋番穩個銀包先
vfshr 發表於 2016-7-20 13:23

同學, 你又未兔太直接....
不過我係好認同!!

見到你0既COMMENT即刻笑0左!!