返回列表 發帖

Mayday「Re:DNA ~2017 復刻版~」at 日本武道館

五月天Mayday將再次登上武道館的舞台!
2017年2月於日本武道館2days演唱會
「Re:DNA~2017復刻版~」確定舉辦!
-
■公演詳細
Mayday「Re:DNA ~2017 復刻版~」at 日本武道館
日程:2017年2月3日(五)/ 2017年2月4日(六)
會場:日本武道館
開場・開演:18:00開場 19:00開演 / 16:00開場 17:00開演
-
日本官方網站武道館演唱會特別網頁:
http://www.mayday.jp/redna2017/
-
‪#‎五月天‬ ‪#‎Re_DNA2017復刻版‬
五月天 Mayday | 相信音樂國際股份有限公司

--------------------------------------------------------------------------------------------------

竟然是復刻DNA...
不過都相隔咁多年, 歌單內容一定有改動
有點吸引, 但撞正農曆年機票好貴

好想去呀!但新年前後應該唔係易事

我想問要點買飛,好似全日文,我唔識日文喎

唔知同上年買飛方法一唔一樣呢?

回復 4# 啤啤

我都心急想知道賣飛嘅詳情呀

因為之前冇買過,所以頭先特登搵返mmd 上年暑假嘅po 嚟睇
http://my-mayday.net/viewthread. ... tra=&highlight=武道館&page=1

發現好多同學都有分享買飛嘅細節

應該都係三個方法

1. 抽飛
2. 公售
3. 官方牛 (Package或積分兌換)

官網有寫會有海外出發既套票

咁我想問吓,公售同抽票的票有冇唔同的呢?

還是,抽票有抽中就是能夠首先確認有票?
「永遠等待那一日 咱可以出頭天 人生不怕風浪 只怕自己沒志氣」

咁我想問吓,公售同抽票的票有冇唔同的呢?

還是,抽票有抽中就是能夠首先確認有票? ...
yaiko 發表於 2016-8-21 22:27

公售就好似城網開售咁,抽票係要用account登記,再視乎運氣有無抽到,由於日本劃一票價,運氣亦會決定你既座位

抽票結果有機會在公售後才知道

DNA 2017年復刻版!!!!

啊, 好想去啊!!!!

想問下抽票是否一定要有日本住址先可以抽?
而公售就全世界都買得同信用卡俾錢?
我上次日本JRI有幸參加到...不過係經朋友既朋友抽既....今次唔想再打搞人...
望過機票的確唔平...

但上次出既PACKAGE...都俾自己分開買既貴好多..........難以入手........................
夢中 城堡裡面跳舞
醒了 世界依然殘酷...

DNA 2017年復刻版~

好耐無聽DNA呢首歌
唔通變形金剛要離開駁二去東京旅遊?!

想問下抽票是否一定要有日本住址先可以抽?
而公售就全世界都買得同信用卡俾錢?
我上次日本JRI有幸參加到... ...
kimmik27 發表於 2016-8-22 09:15

係呀我都記得上次個package 真係貴得好誇張
仲要好似無得揀住邊一間酒店( 唔知有無記錯)

哈~你咁講我好似有返D印象
仲好似好遲先會知自己住邊~XD

但剛望過HKE...機票要五位數..................................

係呀我都記得上次個package 真係貴得好誇張
仲要好似無得揀住邊一間酒店( 唔知有無記錯) ...
cyanne 發表於 2016-8-22 10:27
夢中 城堡裡面跳舞
醒了 世界依然殘酷...

DNA 2017年復刻版

好吸引呀
好掛住個舞台,好靚

農曆新年後
強國應該還在放假吧?
我放棄好了
當世界和我不一樣  那就讓我不一樣

用里數換機票的機會都無乜剩了!
我選1號出發5號回港!

新年前後請假都不是容易的事
家人/ 公司 都會得來白眼

不過"請假"總比"求票"容易...有票才說...
可以在武道館睇演唱會已經好榮幸!!
最美的願望一定最瘋狂

好想去,但唔知買唔買到飛

新年時間開真係好煩下
機票都唔平⋯⋯
而且佢地新年唔使陪屋企人咩?