返回列表 發帖

官方黃牛(亞洲萬里通) 開賣了

https://www.asiamiles.com/am/zh/ ... ;WAright=HomeBanner

兌換方法
只需填妥下列登記表格並在2016年11月23日晚上11時59分(台灣時間)前提交即可。

所有擁有香港、澳門、台灣及中國內地的有效地址 (郵政信箱除外)之會員,均可登記。成功兌換獎勵之會員將於下列時間收到確認電郵。如會員未有收到任何確認電郵,即表示有關登記兌換不成功。

i. 如於2016年11月9日晚上11時59分(台灣時間)前提交登記表格,將於2016年11月11日晚上11時59分(台灣時間)前收到確認電郵;

ii.如於2016年11月10日零晨12時至2016年11月16日晚上11時59分期間(台灣時間)提交登記表格,將於2016年11月18日晚上11時59分(台灣時間)前收到確認電郵;

iii.如於2016年11月17日零晨12時至2016年11月23日晚上11時59分期間(台灣時間)提交登記表格,將於2016年11月25日晚上11時59分(台灣時間)前收到確認電郵。

票價:
NT 1880 (18000 AM)
NT 2880 (22000 AM)
NT 3880 (26000 AM)

這個價格比五月香港站便宜,但我個人覺得是官方在搶錢賣黃牛。如果此意見/標題有冒犯之處,敬請原諒。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我啱啱都見到…
但係依家一張都未買到…package又未firm...
真係有啲心動,但真心搶錢…

我啱啱都見到…
但係依家一張都未買到…package又未firm...
真係有啲心動,但真心搶錢… ...
Tobe 發表於 2016-11-6 23:44

會不會換AM加自己訂機票酒店比套票便宜?

早知唔換機票,
本來諗住省下機票錢,為買演唱會飛努力
點知家陣唔夠am換飛
我有我的倔強~

我都唔夠AM.............

回復 3# littleapple

好似差唔多
Package3880位留左先鋒,
最平HKD$3880連機票同一晚酒店,
而15000AM已夠換台灣來回機票,
即係1880飛仲貴過程台灣CX來回,
所以好似唔差得遠…
不過鬼叫自己搶唔到飛,
而換AM感覺上始終比黃牛好太多

回復  littleapple

好似差唔多
Package3880位留左先鋒,
最平HKD$3880連機票同一晚酒店,
而15000AM已夠 ...
Tobe 發表於 2016-11-7 07:42

我反而覺得AM或套票跟黃牛差不多,只是官方化。另一個角度看,假設價格一樣,傳統黃牛還是大家的首選,不用抽,馬上有票,可以挑位置,這些是官方牛做不到的。不過相音其實是助長黃牛,自己也這樣讓(鼓勵) 贊助商出來搶錢。如果真的有心打擊黃牛,實名票一定會比現在多很多,雖然可能無法全場實名,但應該不會像現在這樣少。也沒有用抽票加實名制,相音出來說不要買黃牛,說三月還有高雄場,實際上是說, "黃牛三月還有機會賺錢,到時見".  真的很可悲

唉~最怕到3月又係另一次既失望

個人愚見係覺得起碼sponsor都叫對個concert有啲貢獻,
因為無sponsor嘅話, 始終個show都會難啲搞...
當然如果公售買到係最好,
又如果能全場實名當然更好,
但無嘅都寧願幫襯sponsor都唔會買牛...
都係嗰句...鬼叫自己搶唔到飛咩
無論香港定台灣場都係牛嘅世界

之前睇到sponsor個名有asis miles已心知不妙
我有足夠既miles但唔捨得用
而且公司同asia miles簽左幾年約
當佢地簽左一年咁都未完約
五月既要miles,年底台灣又要,咁會唔會出年高雄又要?
邊有咁多miles俾佢,貪得就貪
而且又冇標明坐邊,floor plan又冇標明,點可以咁架?!!

個人愚見係覺得起碼sponsor都叫對個concert有啲貢獻,
因為無sponsor嘅話, 始終個show都會難啲搞...{:1_114 ...
Tobe 發表於 2016-11-7 09:32

都有道理,起碼SPONSOR出左舊錢(拿飛嚟炒)

之前睇到sponsor個名有asis miles已心知不妙
我有足夠既miles但唔捨得用
而且公司同asia miles簽左幾年約
...
kstjenny 發表於 2016-11-7 09:48

如果台灣學香港咁黑晒個圖,傳媒會大造文章話不公平,(這次連洋公老婆,瑪莎老婆公司既PARTNER都要上網搶票就知道咩事)

唉 儲左幾萬分 但因為一場都搶唔到 package又買唔到 唯有試一試...
細數繁星閃爍 細數此生奔波
原來 所有 所得 所獲 不如一夜的星空 ★

已試,靜侯奇蹟出現,唉。
Keep calm and stay real ^^

唉~最怕到3月又係另一次既失望
rebeccayang21 發表於 2016-11-7 09:18

唔駛擔心,高雄世運一定可以原價入場(如果不挑位置,日期,票價)

之前儲落嘅分已經換咗5月嘅尾場,依家想換都換唔到啦
你的笑容,我一定 很寶貝,從以前到永遠

愛樓主個topic名,官方黃牛

雖然真係9場不同主題好吸引
不過d asia mile真係唔想咁樣花掉

如期換票...倒不如買轉去武道館睇
仲可以去日本shopping浸溫泉
都可以一樣咁開心~

(不停想辦法安撫自己...lll)

有無同學仔登記左,今日收到mail架?

回復 19# rickie_li
未收到email, 不過扣左miles。 咁係咪代表有票呢??

同學, 你係咪都係咁嘅狀況?