返回列表 發帖

[Day4]陳大師教信徒如何五根清淨+Rundown

Talking才是爆點 XD
又一場沒台語歌T.T

Opening:第五分隊勇闖敵陣
01.派對動物
02.最好的一天
03.OAOA
04.終結孤單
05.入陣曲
06.後來的我們
07.超人

間場:那家唱片行叫"搖滾萬歲"
08.你不是真正的快樂
Talking
瑪莎廣東話簡介
冠佑的英文縮寫教室:on time, over kiss
kiss不到也可以對某位男士深情對唱
09.好好[冠佑領唱及收尾版]
10.乾杯
11.兄弟
12.人生有限公司
間場:人蔘有限公司

瑪莎Piano solo prelude
13.成名在望
14.我心中尚未崩壞的地方
15.孫悟空
16.知足
17.少年他的奇幻漂流
18.黑暗騎士
19.頑固 (每一首五月天的歌都有夢想存在)
間場:70億的人海也無法淹沒你的人生

20.Do You Ever Shine+Solo
21.凡人歌
22.離開地球表面
[感謝名單]
冠佑的nickname是靚仔
原來陳主唱本名就是靚仔
自己講完都不好意思轉身背向五迷
(其實他應該爽翻了,section44,65的觀眾應該看到他在大笑吧)

瑪莎是靚女,所以很瞭解S.H.E的Ella有何苦處
是私交?!五迷吼完被瑪莎嗆吼甚麼吼

40歲的弟弟在開場時刮鬍子

23.如果我們不曾相遇
失控的Talking
有人叫主唱到她家
主唱問她徵詢過自己媽媽沒

闖空門是要取誰的經
整段是限制級XDDDD
24.任意門
25.轉眼
26.人生海海
結局:生有限,活無限

[相音製:OT提示畫面]
人浪
Ecore 1:
27.傷心的人別聽慢歌
28.溫柔
29.洋蔥
Encore 2:
30.洗衣機
31.倔強
creadit 背景歌曲:最好的一天

善哉善哉
外行看照片 內行聽唱片

仲有WTF 係 What The Fantasy XDD

如果五子不曾相遇,
老大可能真的會成為律師,
石爸可能是作家,
佑爸可能是英文老師 XD
阿信可能是國文老師但比較大機會會出左家做和尚善哉善哉
瑪莎我聽唔到係乜?
第十一年的五月之約

如果五子不曾相遇,
石爸可能是作家,
佑爸可能 ...
chrislewis 發表於 2017-5-15 01:23

蔡先生是做廣告企劃,專門用一張嘴騙大家來看演唱會 LOL
外行看照片 內行聽唱片

如果五子不曾相遇,
石爸可能是作家,
佑爸可能 ...
chrislewis 發表於 2017-5-15 01:23

瑪莎好像是從事廣告

TALKING永遠是重點呀(誤~XD)
每次看rundown文talking文都無限幻想
他們的垃圾話功力超級深厚 XDDDD

所以睇五月天演唱會,係要睇晒咁多場先夠喉~
他們默契真的超好~
聽他們的垃圾話,是演唱會一大賣點~
可惜自己國話唔太好,有時候真係唔太明佢地講咩~
好彩仲有大家既心得文,可以回味返~

Btw...今晚瑪莎用港式國語話自己係professional ...笑到肚痛~
有一天,就是今天~

今天的talking開始進入垃圾話狀態! 笑翻了!
我活著,用我的邏輯。

TALKING永遠是重點呀(誤~XD)
每次看rundown文talking文都無限幻想
他們的垃圾話功力超級深厚 XDD ...
cyls_1007 發表於 2017-5-15 01:44

對~~~talking 係每場嘅重點,每次我同非五迷朋友講如果可以,我想睇晒咁多場,佢哋都會問「你唔悶咩,晚晚都唱果d歌?」我就會答「talking 晚晚唔同㗎,考默契又考轉數,好好笑」哈哈哈~~當然,我都係入場聽歌嘅~~
唔知老闆們會唔會考慮做返場「Jast talk it」呢?
你的笑容,我一定 很寶貝,從以前到永遠

仲有佑爸既nickname 係靚仔,
某不要臉嘅主唱就話靚仔係佢嘅本名
第十一年的五月之約

今晚佢地開始愈黎愈失控了,但我喜歡XDDD
阿信在唱乾杯個時笑場,一定是想到冠佑kiss男觀眾的畫面XDDD
唱闖空門(正解是任意門)個時,冠佑中段臨上返鼓枱個時,阿信又合十拜左佢一下,搞到冠佑差D趕唔切起鼓,好好笑XDDD
阿信講靚仔是他本名,真的很敢講,哈哈!

每晚最期待TALKING...

回復 10# maggiekei1012

乾杯主唱笑場係因為冠佑不斷向佢比ok手勢

經過咗4場, 任意門由感動變咗搞笑位, 好期待之後會變成點.

綠區第一排果兩塊OT 版真係好正,
加埋相音後製顯示喺大螢幕上好得意

原來阿信笑場係因為冠佑一直比OK,
完全留意唔到多謝同學提醒 XD
我仲以為會好似當年第二人生咁重唱一次
第十一年的五月之約

應該係先唱洋蔥,之後才是溫柔~
不知不覺又一年,不知不覺又是5月,今年是2012,我想說如果世界沒有末日,明年還有5月,我們相約再見。

MON見到個OT提示畫面
應該唔係相音製的,係怪獸區G行有兩個女仔拎住IPAD,IPAD上面個圖嚟...

其實想睇多幾場因為有好多野會miss左
但talking 是最吸引的,哈

回復 16# Yanice427

相音製意思應該係指相音將個OT 版既影像merge 埋去大螢幕藍海,
係靚既
第十一年的五月之約

綠區第一排果兩塊OT 版真係好正,
加埋相音後製顯示喺大螢幕上好得意

原來阿信笑場係因為冠佑一 ...
chrislewis 發表於 2017-5-15 02:46 PM

代朋友謝謝OT牌 ,效果不錯啊!
Keep calm and stay real ^^