返回列表 發帖

只買到1/7看台一張 清票的時候一張都買唔到。

搞左大半日,終於搶到4張7號2280...呼...
我明明揀2張佢出4張...有理冇理比左錢先...之後先睇點搞...
感謝s ...
april1982 發表於 2017-10-1 16:43

同學好好彩,多左2張可以拎去同人換呀

回復 83# muansic

thank you 同學!
我快閃個weekend only...
換/售都麻煩,再算=)
不過我都幾buy佢15日前先拎得飛既做法,有用心!

第一次買到....任意漫遊區其實係點入場架 (滴汗)
見到話整隊入場, 上網睇又好似唔覺有提點入場...囧

見好多同學都話拓元好過城網, 我反而覺得香港城網同AEG都好過拓元藍色圓圈.........
不過佢半個鐘內會賣晒飛唔使我地搞幾粒鐘先絕望倒是真的。

回復 85# BinGo

佢票上有排隊時間同編號!
你跟時間去場外排隊!
好以學校早會咁!
夠鐘就排隊入場!
入場後響任意漫遊區自己搵個啱心水既位置等開場!

今次買票超順,幾分鐘完成,藍色圈圈只轉了一會,買完成功,我仲問身邊的朋友我係咪發緊夢

第一次買到....任意漫遊區其實係點入場架 (滴汗)
見到話整隊入場, 上網睇又好似唔覺有提點入場...囧

見好 ...
BinGo 發表於 2017-10-1 17:56

漫遊分批集合再分批入場,入到去就亂企,上次我第一批係4:30整隊,入到去霸到第3行,點知一開波d人就唔知係邊到走出黎去晒我前面,跟住變左越企越後

我也想睇,但搶不到票
alice1702 發表於 2017-10-1 17:02

有很多人原價讓票耶,只要你不挑位置,日期和不介意一個人,一定能進場

回復 89# 丫bee

請問一下可以提供哪裡可以留意到''讓票''?
    我希望可以買得到兩張唔同位置但同1⃣️日

回復  丫bee

我希望可以買得到兩張唔同位置但同1⃣️ ...
seeyou531 發表於 2017-10-2 10:37

同日不同位置兩張不連號?重點是不挑日期/位置,一定有

都是在FB,PTT見到

回復  丫bee

我希望可以買得到兩張唔同位置但同1⃣️ ...
seeyou531 發表於 2017-10-2 10:37

尤其是平日漫遊區,超多人原價讓

同日不同位置兩張不連號?重點是不挑日期/位置,一定有

都是在FB,PTT見到 ...
丫bee 發表於 2017-10-2 10:57

多謝意見
    唔好意思, 請問PTT啫係?

尤其是平日漫遊區,超多人原價讓
丫bee 發表於 2017-10-2 11:01

謝謝你
    因為搶不到同日子的兩張
    所以如果有同日唔同位置
    都可以結伴同行

請問一下,是否又是FB放票?

1:00我準時入去,轉圈轉左十幾分鐘,以為冇希望,點知當我好灰既時候,藍圈轉完啦,買到24/12 連號4張!
第一次係第一輪買到拓元!仲要係難度最高既連位4張!
帶著新的心情,來看舊的五月天 :)

1:00我準時入去,轉圈轉左十幾分鐘,以為冇希望,點知當我好灰既時候,藍圈轉完啦手,買到24/12 連號4張!
...
kayi115 發表於 2017-10-2 12:40

我都係好準時13:00入
    都怪我太早放棄藍圈圈,等十分鐘唔夠就重新來過
    冇經驗喲

回復 96# seeyou531

下一次出現藍圈圈時,比d耐性,由佢轉,唔好f5呀
帶著新的心情,來看舊的五月天 :)

想問下有無之前成功買到實名認證嘅同學知道到時拓元會唔會俾個取票編號我地,
定係用翻購票頁面個訂單編號就可以?:)

回復 98# Tobe

我上次買實名就係有email 或者現場開返查詢訂單果頁就得啦

回復 98# Tobe

上次高雄場時, 演唱會當天會收到SMS提醒, 裡面有你的訂單編號和取票序號

好的,唔該曬兩位同學