返回列表 發帖
有台灣GE朋友成功買到飛~好開心
第一次係台灣睇演唱會!!!

你的溫柔感動了我

我想請問一下
有冇同學試過公售搶唔到票
跟著喺宜家'放票'的時候向台灣的五粉買到?

咁會係宜家買?
還是等開場15天拎左票之後先買?

我想請問一下
有冇同學試過公售搶唔到票
跟著喺宜家'放票'的時候向台灣的五粉買到?

咁會係宜家 ...
seeyou531 發表於 2017-10-3 09:18

這麼久以來,也只有這一次,不是當天就可以取票

因為沒有票在手,始終是隔山買牛,建議出票,確定有票在手,然後同學你有朋友在台灣的話,安排面交會比較妥當
否則我覺得有點危險
忘不記 原不諒 憤恨無疆
肅不清 除不盡 魑魅魍魎
幼無糧 民無房 誰在分贓
千年後 你我都 仍被豢養

加開1/1場呀!

其他10場仲有釋票呢!

14/10開賣!

同學們加油!

希望我也買到!
有一天,就是今天~

我覺得12月就會有很多人賣票
你看MMD的買賣區
大家都手上有很多場再換的

3月高雄的四場
其實最後也沒有賣完
尾兩場直到當日仍有票賣
根本就沒有供不應求

加開1/1場呀!

其他10場仲有釋票呢!

14/10開賣!

同學們加油!

希望我也買到! ...
Joe1014 發表於 2017-10-4 20:22

同學,同加油!!!

14/10又再度開賣元旦加場及其他場次的釋票。
我首次買台灣演唱會
請問可以提供一下搶票技巧嘛?
如果例如已經有訂單編號,但顯示'刷卡失敗'
怎麼辦?

我首次買台灣演唱會
如果例如已 ...
seeyou531 發表於 2017-10-6 14:05

若有訂單編號但刷卡失敗,拓元會轉成 ATM 虛擬帳號付款,需要找台灣的朋友在限期內幫忙入帳喔⋯
「永遠等待那一日 咱可以出頭天 人生不怕風浪 只怕自己沒志氣」

我首次買台灣演唱會
如果例如已 ...
seeyou531 發表於 2017-10-6 14:05

拓元基本上都係運氣,
一定要很快很快,先想好場次和區域,不要入錯驗證碼
然後就交給藍圈圈。
藍圈圈可能轉好耐,儘量不要refresh,同時可用另一電腦或電話試再搶。
感覺上較多人目標在24,和30-1那幾場,
同學如果時間許可,可以考慮target其他場的清票
這次是11場一樣,不同上次復刻,
估計到時會有不少讓票。
同學加油,不要放棄啊。

回復 108# seeyou531

轉藍圈圈的時候也有聽說不可以用同一個FB acct 再登入拓元,
所以可以先問親朋多借幾個FB acct喔~
還有就是買清票場次只求入場的話,
可以選冷門一點的區域喔!
我1/10清票時跟朋友一起搶4張 5/1,
我跟朋友差不多時間擠進了拓元,
我點搖滾區藍圈圈了很久,然後什麼都沒有,
朋友點的側面看台則是成功買到4張1880的,
所以選位置也是有學問的。
當然更重要的還是運氣啦~
希望大家14/10 都能人品爆發!

加開1/1場呀!

其他10場仲有釋票呢!

14/10開賣!

同學們加油!

希望我也買到! ...
Joe1014 發表於 2017-10-4 20:22

我都希望搶到釋票
有沒有一個世界永遠不天黑

香港網速普遍比台灣快
搶拓元的話其實好好搶

唔該曬之前解答我問題的同學
希望大家都可以搶到票!加油加油!

1/1華航套票10/12 09:00am開賣,有興趣的同學可以去問一下

我上次拓元搶到飛
跟住就無再留意啦
但信用卡一直無過數
最後上反拓元睇
個訂單唔見左
會唔會係過唔到數張訂單取消左GA

回復 116# wlcheng

同學你搶左邊日啊?
會唔會係刷咭唔成功轉左ATM......過左繳費限期......張單就無架喇......

我上次拓元搶到飛
跟住就無再留意啦
但信用卡一直無過數
最後上反拓元睇
個訂單唔見左
會唔會係過唔到數張 ...
wlcheng 發表於 2017-10-11 08:54

同學你咁講一講我都有d驚...
我個情況係信用卡hold左limit一直未過數...
訂單仲係到...我家陣都好驚...點解仲未過數
唔知其他同學係1/10買完飛係咪都未扣數呢

同學你咁講一講我都有d驚...
我個情況係信用卡hold左limit一直未過數...
訂單仲係到...我家陣都好驚...點 ...
hohobeen 發表於 2017-10-11 20:45

我都係1/10買左飛,但係信用卡未過數,但當日即時已經收到sms話hold左數
基本上係拓元個訂單查詢見到訂單成立,就係成功購票
如果係信用卡有問題,應該係刷卡個時已經出事,變成刷卡失敗!

我都係10/1搶到飛,信用咭俾錢後,
我電話都收到SMS話已俾錢,
雖然我琴晚check咗仲未過數,
但今朝個買飛訂單都仲係度

我尋晚CHECK都未過數,所以都有立即CHECK 返訂單,係仲係度
然後,今朝再CHECK,今日信用卡就過咗數了

拓元基本見"訂單成立"應該就OK
但拓元每次出問題點都不一樣,所以都有習慣買到飛後,都一定CAP圖
感覺有咩事,有訂單號碼問返拓元都有D根據
(不過其實個個售票網都會CAP XD)