返回列表 發帖

歌單小改編,怎麼有了尾場的感動

第四天夜空終於出現星星
是不是雨男變成晴天娃娃了呢
一直想看撐傘的主唱說

嘉賓還有梁家輝
倔強+憨人  有過這樣的組曲嗎?!!!!
全場關燈版,剛好有航機經過

洗衣機率先登場(是太久沒唱,有點"里里落落"加忘詞 XDDD)最後三天的指定曲吧
主唱:媽媽,我愛你!   (甜徹心扉~)

米氏雙寶有三位朋友加入
五位的白手套到底要玩多久啦
外行看照片 內行聽唱片

明明呢2年係紅館佢地啲時間都控制得好好,但依然會有驚喜
今年啲歌單我已經死心之唔敢有咩期望
直接做哂 ...
annayiuws 發表於 2018-5-13 12:19

同意同學, 不覺得關時間控制事

雖然不敢抱太大期望, 但仍然想要跪求米老鼠+憨人呀老闆!!!!!!!!
我心與5同在

直接做哂 ...
annayiuws 發表於 2018-5-13 12:19

512走蔥成功,可喜可賀
溫柔獨白真的是香港限定
倔強獨白最後一句:"不,你就是五月天!" (淚崩~><~)
外行看照片 內行聽唱片

同求唔好再唱洋蔥,
我近年幾乎每場都中洋蔥,聽得仲多過憨人
集氣米老鼠成功,引到佢地唱兩唱都好 ...
P.win 發表於 12/5/2018 09:50 PM

直接做哂心理建設encore一定係洋蔥加倔強會冇咁氣餒

死啦我金魚腦
係香港我無印象聽過倔強+憨人
改歌單我相信想比多啲位talking
暫時黎睇係迪士尼的歌單都無乜驚喜
沒有期待就沒有傷害
但最後一天我想聽到憨人呀
麻煩你啦五位老闆
While we were so young  我夢到當時  我們翻過牆
曼陀羅花  沿途綻放  我們光腳越過人間荒唐

回復 15# P.win

想要鬆散的大叔x1....
Encore rundown 都近乎一樣,真的好少見~
雖然舞台效果很美,但我想要聽多點不一樣的歌呢!
一直被五位大叔寵壞了,希望他們會聽到我們的呼喚吧!
有一天,就是今天~

昨晚聽說第二首歌轉為傷心的人別聽慢歌的時候
已經有預感會是搞事場啦 XDD

老闆呀~ 今晚明晚請繼續搞大事 ...
陳ash 發表於 2018-5-12 12:15

同求唔好再唱洋蔥,
我近年幾乎每場都中洋蔥,聽得仲多過憨人
集氣米老鼠成功,引到佢地唱兩唱都好,今次唔唱真係好可惜
可能新場要計準時間,感覺上歌單好保守,加班歌都幾乎一樣
出年唔該去返紅館,我想要返好鬆散的大叔

咁早就唱洗衣機有啲驚喜,以為只在513出現
若無其事咁唱錯歌詞,笑死
尾場可以聽到米老鼠就好了
而家難得戶外,又見到星星,加首星空就好了

昨晚抬頭一望,由一粒星期變成了三粒。終於能在星空下與五月天一起唱一起跳。夢想成真的感覺很棒。
希望接下來會有出有更多的星星。名副其實的星空。

Day 4 511 歌單

VCR
1.派對動物
2.傷心的人別聽慢歌
3.OAOA
4.入陣曲
5.超人

VCR

6.你不是真正的快樂

talking
離開地球表面 瑪莎獨唱

7.笑忘歌

talking

8.乾杯
9.兄弟
10.人生有限公司
11.成名在望
12.我心中尚未崩壞的地方
13.知足
14.少年他的奇幻漂流
15.黑暗騎士
16.頑固

VCR

17.I will carry u
18.凡人歌
19.離開地球表面

感謝名單+talking

20.洗衣機
21.任意門
22.人生海海

加班1

23.終於結束的起點
24.我不願讓你一個人
25.轉眼

加班2

26.戀愛ing
(米奇、米妮、唐老鴨、布魯托、高飛登場)

27.突然好想你

加班3

28.洋蔥
29.倔強+憨人

Source: weibo
第十一年的五月之約

昨晚聽說第二首歌轉為傷心的人別聽慢歌的時候
已經有預感會是搞事場啦 XDD

老闆呀~ 今晚明晚請繼續搞大事好嗎?!?
而且... 可以不吃洋蔥嗎~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我心與5同在

回復  chrislewis

梁家輝出黎全場氣氛好高漲架,不過對話冇咩特別,樓上同學都講得7788
反而最最最得意係 ...
annayiuws 發表於 2018-5-12 11:35

他登場時真的在地上滾出來 XDDD

有無歌單list ? thanks!
mychen 發表於 2018-5-12 09:48

最好的一天換成傷心的人別聽慢歌
感謝名單後變洗衣機,任意門
其他基本不變

整晚talking,瑪莎對冠佑常睡那句"嫂子很累"真的可圈可點  ,
主唱:你要圓回來嗎?
他回主唱"沒有要圓的意思"
還有"英雄氣短", "不過是黑黑的兩個點,你們也有啊"
外行看照片 內行聽唱片

回復 6# chrislewis

梁家輝出黎全場氣氛好高漲架,不過對話冇咩特別,樓上同學都講得7788
反而最最最得意係迪士尼朋友出曬黎,佢哋一個二個帶曬米奇手套玩到癲咗狂轉圈圈,謝幕又係咁~~瑪莎逐隻收埋米奇手指為咗比讚超得意
最最最甜係阿信表白媽媽同埋倔強加憨人嘅抬頭望飛機霸佔你的心~~~無敵嘴甜呀

梁家輝果段無特別講咩 同小太空人一齊滾出場
只係大家都五位都好開心頑固mv後再見到大哥
梁家輝:「我坐在台下見演唱會時,後面的妹妹拍他的頭,說在營光棒在前面一直搖不煩嗎,我說我是來看演唱會的,那我滾出去呀,所以我就上台喇。」
段說話大約係咁 金魚腦唔太記得

但阿信琴日倔強+憨人段說話 真心冧死女
來吧五位,我個心已準備好比你地霸佔

有無歌單list ? thanks!

回復 2# annayiuws

我都記得有聽過!
不過又係唔記得邊一年
印象中好似係阿信亂咁唱就夾埋首憨人齊 XD

好羨慕尋晚有梁家輝!
有去嘅同學可唔可以講下佢嗰part 有冇講咗啲乜特別嘢?
第十一年的五月之約

係!
從第二首開始就驚喜—個接—個
係咪綵排下半場呢?
期待接下來的兩場
Be your OWN Super Star

但一定沒有關燈, 而且出頭天+憨人倒是聽過
呵呵
尤其是有星空點綴^^
rockgarnett 發表於 12/5/2018 02:47 AM

真的~~~抬頭望見星仲要唔止一粒
期待13號天氣最好果日可以見到星空

倔強+憨人在我印象中有聽過的~~~
冇記錯應該是某年某一場五月之約
annayiuws 發表於 2018-5-12 02:32

但一定沒有關燈, 而且出頭天+憨人倒是聽過
呵呵
尤其是有星空點綴^^
外行看照片 內行聽唱片

倔強+憨人在我印象中有聽過的~~~
冇記錯應該是某年某一場五月之約