返回列表 發帖

[意見] 同學們合力整理一下綜合賣物 / 交換 文的帖子好嗎?

收到管理員的回覆,我想請同學們幫忙整理一下綜合賣物/ 交換文那帖子。我試過PM一些同學想買東西,卻收到回覆說已賣出了。麻煩同學可以在賣出的帖子中寫著SOLD嗎?  謝謝。

同意!!
我見到噤既情況連問都唔想問。
期待一種永恆 即使傷痕 也奮不顧身
也許會有一個人 陪著你 向新人生啟程

其實一早應該清了= = 亂到不行

無錯~~都唔知邊樣仲係未買既~~~

其實我都有見過D好耐之前ge post,但係由於時間比較遠久(?),就算冇寫sold我都唔知佢賣左未-,-
同學好建議啊!

其實真系會幾冇心睇,
不過咁樣都可能幾大工程下(拍肩)

其實真系會幾冇心睇,
不過咁樣都可能幾大工程下(拍肩)
lam` 發表於 2013-2-17 18:06

其實我係想呼籲同學們幫忙整理的。如果你想想自己曾幾何時有放過啲千年賣物文在MMD而已賣出了或過期了,請出手刪掉那帖子吧!否則那個po很快就變成"垃圾車"了。

其實我係想呼籲同學們幫忙整理的。如果你想想自己曾幾何時有放過啲千年賣物文在MMD而已賣出了或過期 ...
Rice1 發表於 2013-2-17 18:36

認同!
如果sold out左請順手update番個post...
唔駛管理員咁麻煩要逐個follow
阿信說:我真的很好,大家不要安慰我了。

之前都會耐吾耐去睇下個PO
依家向前睇多兩頁已經係賣高雄船票的了
建議管理員都可以定期去鏟一鏟PO會好D
因為真係好亂好難搵野同睇野
為了夢想。

同學說得沒錯. 我也遇過個這樣的情況..有些想買的商品其實都己經售出了,,或是可以定一個時限..可以提醒一下同學自己UPDATE 個POST...或自動消失...這樣可能會比較好一點...但畢竟這是一個大工程. 又或是會牽涉到費用的問題...

係囉由於各位同學既手腳都係極為快速xd
所以好多野一po上去就好快會賣左

同學,我也有po東西上"綜合賣物/交換",
但除了"編輯"功能把它改為SOLD外,
我不知道如何能刪除它!
同學也有po上去,那可以在你這個po上提供如何刪除舊po嗎?
我相信大家看了也會一起清理的!

回復 12# Akina

其實同學按了編輯後,在編輯那頁的右上角有一個"刪"的checkbox,同學剔了再按編輯制就可以了。在公司不方便cap screen, 如果同學們想的話我回家cap screen再解釋清楚。

同意,其實如果同學可以自行清理帖子是最好的。
要不然,已經賣掉的商品就不要再PO照片了,
直接把它刪掉,寫著SOLD反而更好。
現在看起來真的太混亂。

所以啊
我都習慣只會看尾3-4頁的帖子.....
阿信:修改你的現實,不然就是修改你的夢想。活得快樂,有時候比夢想更偉大。

是阿我也覺得太亂了
所以已經很久沒上去看...
次前每次看到大部分都SOLD真是十分煩躁

認同!
如果sold out左請順手update番個post...
唔駛管理員咁麻煩要逐個follow ...
anniecheng 發表於 2013-2-17 19:30

認同X2~

其實係到咁耐,都知道MMD管理員唔會幫忙DELETE POST,就算係出錯左0既,或又0者係出多左0既,都只係個發言者自己EDIT番個POST話請幫忙刪POST之類。

各位同學自己出左個POST,就應該好好咁管理番自己個POST,唔好賣左出去都唔加番個SOLD。

我習慣左由尾睇番上黎,所以就算未加SOLD OR HOLD果D,但係日子已經過左個幾星期,有心買都唔會PM,因為PM左有九成都係冇回應~~

同意!!
不然想買的同學不方便
同時也會造成摟住自己的困擾吧

回復  Akina

其實同學按了編輯後,在編輯那頁的右上角有一個"刪"的checkbox,同學剔了再按編輯制就 ...
Rice1 發表於 2013-2-18 08:30

謝謝同學的回覆,剛剛已盡了綿力把我自己的PO刪除了^^

回復 14# SiU_NA

謝謝同學的圖,希望大家都可以睇到。其實click一個刪除比打"SOLD"方便多了!XDDD

我同意,所以我次次都係睇頭一兩版就唔再睇,可能有D同學都而家都未賣出D貨...因為無人睇到...