返回列表 發帖
我想可以DEL 這個POST

我們很快會行動了...如果還沒有錢
很多謝你們幫忙和忍耐

不用關貼啊,其實我蠻想知道事態發展的。
雖然和我沒太大關係,但我覺得作為給五迷的警惕也不錯。

當然… 如果樓主願意更新的話

[quote]不用關貼啊,其實我蠻想知道事態發展的。
雖然和我沒太大關係,但我覺得作為給五迷的警惕也不錯。

當然…  ...
yuenes1 發表於 2013-5-27 18:00 [/quote

ummmm 事情發展係0

其實我前年都係噤, 不過報左警都冇用, 警察只係話會備案, 但又吾做野
呃人個個又永遠吾聽電話, 佢就算有回覆都係用各種大話
係噤拖數...
到而家, 個筆數都係 無 回 頭!
Just MayDay!!!
每次誕生 我都要與你相遇 每次輪迴 都為你

其實我前年都係噤, 不過報左警都冇用, 警察只係話會備案, 但又吾做野
呃人個個又永遠吾聽電話, 佢就算有回 ...
WinG_2 發表於 2013-5-28 03:06

點解D人可以咁無恥
你有無佢ACCOUNT?

事情遠超想像
請受害人盡快pm me

我想可以DEL 這個POST

我們很快會行動了...如果還沒有錢
很多謝你們幫忙和忍耐 ...
rickyccp 發表於 2013-5-27 17:08

同學
其實你開PO 找其他受害者係完全無問題
但要注意你的回復不要有 [ YES] [連續數個表情符號] 這樣無意義的回復
而且還要連續回復
這樣當然會惹人反感
希望你的事情盡快可以解決!

回復 27# 蔡頭粿

THX A LOT
    NOTED

點解D人可以咁無恥
你有無佢ACCOUNT?
rickyccp 發表於 2013-5-28 11:19

有都冇用啦, 呢D人成日轉ACC架, 點會噤易比你知道係邊個呀
Just MayDay!!!
每次誕生 我都要與你相遇 每次輪迴 都為你

路過..  但我想講幾句..

每年我都會經好多唔同途徑幫自己及朋友攞大量內部飛, 年年都6位數.. 但幸運地從來都未試過俾人走數..
內部飛要預先俾錢就一定架喇, 但通常開演唱會前1個星期都會知有飛定冇飛, 冇飛通常演唱會開show前3日一定攪清楚..
其實我想問一下樓主, 你託幫你買飛果個人究竟同你熟唔熟?  定係託上託咁買呢..    如果係朋友個朋友個朋友.....果d..  就真係會好危險.. 呢d經常都有不快事會發生..

路過..  但我想講幾句..

每年我都會經好多唔同途徑幫自己及朋友攞大量內部飛, 年年都6位數.. 但 ...
霜雪 發表於 2013-5-28 23:21

傾左三個月wtsapp
咁佢係十年fans....我咪相信佢..點知會搞成咁

好大件事...好唔開心

我記得上年演唱會之後都有類似既新聞

而今日亦有...是日新聞...
其實係唔係已經拉左人喇?

http://hk.news.yahoo.com/%E8%AD% ... C%9F-220215621.html

騙徒在網上訛稱有智能手機、時尚物品、名歌星陳奕迅和歌唱組合「五月天」演唱會門票出售,以較市價低招徠,顧客將錢存入指定銀行戶口後,收不到貨品或貨不對辦,亦無法聯絡賣方,才知受騙;事主以港人為主,多是學生和文職人士。

傾左三個月wtsapp
咁佢係十年fans....我咪相信佢..點知會搞成咁

好大件事...好唔開心 ...
rickyccp 發表於 2013-5-29 00:55

即係你同果個人唔熟啦    同學 你危機意識太低了

事情發展到咁,唔好再等喇,建議你快d去報警處理..

同學. 其實最好打定輸數.
唔好期望警方會幫你拎番筆錢.

就當買個教訓.
以後要以正確途徑去購物所以東西.
阿信說:我真的很好,大家不要安慰我了。

同學. 其實最好打定輸數.
唔好期望警方會幫你拎番筆錢.

就當買個教訓.
以後要以正確途徑去購物所以東西. ...
anniecheng 發表於 2013-5-29 13:53

但今次金額 好大~100K ABOVE
相信仲有更多受害人沒有出現

希望多一些朋友 同學 站出來

大家已經做緊一D野

即係你同果個人唔熟啦    同學 你危機意識太低了  

事情發展到咁,唔好 ...
霜雪 發表於 2013-5-29 11:35

十年歌迷....可以做出這樣事情.....
關掉所有東西.......WTSAPP / FACEBK/ TEL./ LINE...

我記得上年演唱會之後都有類似既新聞

而今日亦有...是日新聞...
其實係唔係已經拉左人喇?

騙徒在網上 ...
yukiyau 發表於 2013-5-29 11:29

應該不是
今次是兩個女生

講真, 有時D人諗住博下, 個個幾張幾張飛, 每人厄幾千,
條數都好勁...個個買個教訓但個D人賺到笑!
網上代買真係要好小心, 因為大家都知內部要好遲至知
有冇飛又要收定錢可能不以為意, 到最後冇已經太遲,
我自己如果搵人買內部一定要係朋友(OR朋友相熟既朋友, 再托上托就唔會),
依家都係盡量靠自己(就算位唔好), 起碼SURE有飛在手唔駛等...
講真如果唔係好熟, 有內部飛既都拎去炒唔會原價賣比你啦,
所以大家唔好心急就中計, 賣飛既都可以收訂之後關電話人間蒸發...

講真, 有時D人諗住博下, 個個幾張幾張飛, 每人厄幾千,
條數都好勁...個個買個教訓但個D人賺到笑!
網上代買 ...
ManC_555 發表於 2013-5-29 16:48

我明白了~~事情可能星期五內完成一半...但相信仲有下文

十年歌迷....可以做出這樣事情.....
關掉所有東西.......WTSAPP / FACEBK/ TEL./ LINE... ...
rickyccp 發表於 2013-5-29 15:37

同學. 如對方真係有心呃你, 緊係del晒所以contact, 邊會咁易俾你聯絡到佢..
下次真係小心d喇...

防人之心不可無啊!
阿信說:我真的很好,大家不要安慰我了。